• 瀏覽: 17,788
  • 回覆: 209
美國第一

然後迫鬼習總買國債

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2019-5-29 02:32 PM 發表

加稅?不停搶世界各地嘅錢!不停罰銀行罰企業。
吊佢老美就係賊,幹老本行o者。

引用:
原帖由 T2. 於 2019-5-29 10:51 AM 發表
有11艘航母,借左吾駛還
11艘航母害人不淺

中國要唔要內部認購大量  美國先肯放行華為

引用:
原帖由 suffocation 於 2019-5-29 11:01 AM 發表
叫日狗韓狗台狗英狗夾份食左哩1310億國債啦。
一早食緊喇。

引用:
原帖由 lrr174 於 2019-5-29 02:37 PM 發表
中國要唔要內部認購大量  美國先肯放行華為
停買新債!

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-5-29 10:51 AM 發表
果然係欠債大國
破產總統成功帶領美國邁向破產大國之路

貿易戰喎,中國停買美國國債幾個月啦。

吾洗呢班五毫們擔喇!大L把人買!

引用:
原帖由 Michael007189 於 2019-5-29 02:39 PM 發表

破產總統成功帶領美國邁向破產大國之路
欠邊個國家最多錢,借 d 意滅左佢咪唔駛還囉

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-29 10:45 AM 發表
據報道,本周市場將迎來1310億美元美國國債發行洪峰。所謂美國國債,指的是指美國財政部代表聯邦政府發行的國家公債。為什么美國聯邦政府要發行國債呢?畢竟美債利息並不低啊。

原因就在于,美國聯邦政府錢不夠花了。據統計,2019財年的前7個月(2018年10月到2019年4月),美國政府的財政赤字達到了5310億美元,再創新高!備註:美國的財年是從上一年的10月1日,到下一年的9月30日。財政赤字 ...
要減少債簡直是螳臂擋車😂😂

民主社會國家 選得出嚟嘅都一定要派咪先可以當選, 永遠都係入不敷支㗎喇, 當權者, 商家 銀行家 食完水有難隨時可以走人,還錢嘅就係平民百姓

又收陀地,佢班靚又要交數

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-29 10:45 AM 發表
據報道,本周市場將迎來1310億美元美國國債發行洪峰。所謂美國國債,指的是指美國財政部代表聯邦政府發行的國家公債。為什么美國聯邦政府要發行國債呢?畢竟美債利息並不低啊。

原因就在于,美國聯邦政府錢不夠花了....
..特朗普競選時不是說說說說說要縮減美國債務嗎?
...
傻普解釋,之所以未能縮減美國債務,全因中國的不合作,所以今趟債卷利息我們不支付,全由對方負責....

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]