• 瀏覽: 803
  • 回覆: 10
香港是中國國土,自己屋企點解唔出得聲呀。

洋狗仔喜歡洋主人係一件事,中國人管中國事務唔關洋人事!洋狗仔回洋人家講乜都冇所謂!

外交不嬲都係中央管㗎啦
乜唔係架咩???
引用:
原帖由 levelone 於 2019-5-27 09:28 PM 發表
政府修訂《逃犯條例》引起外國關注,歐盟駐港澳辦事處和成員國駐港代表,上周五(24日)與特首林鄭月娥會面提出外交照會(demarche),重申對修例的關注。在北京,外交部發言人陸慷今日(27日)表示,中方已向有關國家政府提出交涉,「要求們不得染指中國香港特別行政區的內部事務」。

https://fs.mingpao.com/ins/20190527/s00001/bc9d604906364866a ...

咪係囉,佢哋個邏輯真係好奇怪。
引用:
原帖由 鼠貓 於 2019-5-27 10:50 PM 發表
香港是中國國土,自己屋企點解唔出得聲呀。

洋狗仔喜歡洋主人係一件事,中國人管中國事務唔關洋人事!洋狗仔回洋人家講乜都冇所謂!

呀⋯⋯新手師兄⋯⋯咁請你同美囯講⋯⋯聲⋯⋯啦。
引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-28 05:42 AM 發表

港人治港,關大陸L事呀,
大陸再多管閒事,美國就送你一程

條例快通過啦

美狗的犯民冇撚用

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-28 05:47 AM 發表

香港遵守一國兩制,港人治港,高度自治,
大陸唔遵守既話,當中英聯合聲明係歷史文件,就拉壟D大國同你玩到底囉
歐盟代表唔係港人
咁收得啦

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-28 05:47 AM 發表

香港遵守一國兩制,港人治港,高度自治,
大陸唔遵守既話,當中英聯合聲明係歷史文件,就拉壟D大國同你玩到底囉
國防外交屬中央管……識字嗎?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]