[國際新聞評論] 反對中國抵制蘋果公司任正非:它是我的老師

尼條友好假

滲水 / 漏水 / 防水
http://www.hkwaterproofing.com
熱賣及精選
引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-5-27 09:32 AM 發表

受到美國大舉封殺的中國科技巨企華為,其創辦人任正非周日(26日)接受彭博電視訪問時強調,如果中國政府因為美國針對華為而抵...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190527/photo/bkn-20190527000150484-0527_00972_001_01b.jpg?20190527080615

蘋果是華為的老師?

新聞來源連結:
https://hk ...
蘋果是華為的老師?

死LO, 任老細, 終於認左抄人地

狗會在我腳下
大細掌於手中
哪個再敢多說話?

夷平狗會是誰?
哪個可以稱霸?!
誰人戰績高過孤家?!

高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫!
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andy1958_1 於 2019-5-27 09:32 AM 發表

受到美國大舉封殺的中國科技巨企華為,其創辦人任正非周日(26日)接受彭博電視訪問時強調,如果中國政府因為美國針對華為而抵...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/amenews/20190527/photo/bkn-20190527000150484-0527_00972_001_01b.jpg?20190527080615

蘋果是華為的老師?

新聞來源連結:https://hk ...

任總說出重點嚟啦

回覆 引用 TOP

吾係吾幫,但你做過什麽呢?

回覆 引用 TOP

美國無5G
華為點偷?

首創輕觸屏面電話可能是Apple,叫老師好正常。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-5-27 09:52 AM 發表

當然啦,因為係偷丫嘛,點當呀
偷條毛呀!華為手機仲勁過蘋果!有過之而無不及!

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-5-27 09:56 AM 發表

美國講番十多廿年前既事罷...
同埋究竟華為係偷用標準,定係偷技術,係兩種說法..
華為有技術,但制定標準權在歐美,要打入歐美市場或和歐美既設備接口,就要用歐美標準去做產品..
標準可玩授權,免費或收費..
就算你技術高,唔啱標準,歐美國家都可以唔俾你進口...
其他國家又冇可能一次過換晒所有設備... ...
點解你地仲可以咁認真回應佢地架??仲未G佢地係為美國主子辦事的嗎?

未生我時誰是我?我出生後我是誰?
股帝晉為勝帝,只色勝利,5G個by字點寫|

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 s336990 於 2019-5-27 02:41 PM 發表

咁易抄,你真係當技術、科研唔值錢
抄就係抄
抄唔係科研呀

引用:
原帖由 macaukit2014 於 2019-5-27 03:30 PM 發表

偷條毛呀!華為手機仲勁過蘋果!有過之而無不及!
幾時有話係偷apple 呀?

既然 貴討論區不歡迎理性討論,鼓吹「愛國大於一切」,只要「親共愛國」言論,

謹此向貴討論區道別,祝安健
引用:
原帖由 半夜野生的浴缸 於 2019-5-27 09:54 AM 發表

中國領導層方面受到壓力要封殺apple,
但最高領導人不同意,
於是叫任生出黎講幾句?????
因為佢地都用緊apple 丫嘛

既然 貴討論區不歡迎理性討論,鼓吹「愛國大於一切」,只要「親共愛國」言論,

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-5-27 02:22 PM 發表

C主⋯⋯⋯認為呢⋯⋯⋯
我認為語言不詳既可以不理。bye

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-5-27 03:36 PM 發表

抄就係抄
抄唔係科研呀
然後抄到超過原創
你真係信架?

阿馬里 哈失吐,斯骨爾,其諾丹基,斯里星,昂依納得,斯熱確虛,哈虎文缽英
                                                               --『九陰真經總章』
孔子都話:三人行,必有我師,擇其善者而行之,其不善者而改之!華為虛心向學,追求卓越,能與蘋果比肩,任老闆胸襟廣闊,是其原因之一。反之美國佬自以為世界第一,但日日話人偷佢技術,日日話人係間諜,日日驚人叻過佢,搞到神經兮兮,何苦呢!

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。