• 瀏覽: 24,491
  • 回覆: 185
+7
引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-5-26 09:33 PM 發表
攞到咁大塊地,唔係共產黨我都唔信
有冇去過觀蘭哥爾夫球場,Mission Hill?

引用:
原帖由 歷災心數細佬仔 於 27-5-2019 00:28 發表

勉強都算有啲四合院及碉樓嘅韻味嘅
差好遠喎

引用:
原帖由 HKFabio 於 2019-5-27 06:47 AM 發表

華為全球有180K員工,系170個國家有辦事處或銷售與支持團隊。各國都有中方與本地員工一起工作,大部分比例都在2:8左右。海外員工很多時會被派到深圳,南京,杭州,北京和現在的松山湖基地受培訓或短期工作。松山湖的建築就是讓員工有一個舒適的工作環境和呈現華為作為一家全球性業務的公司,不是單單以中國為中心的公司。

我專重個別人喜好。但我個人只會覺得不喜歡歸不喜歡,但是也不會只選擇自己喜歡的信息, ...
我不是講舒適或不舒適,我係講緊佢個建築設計……點解會放棄現代建築而用歐洲百幾年前的建築!第一,呢啲唔係自己歷史,二來就算歐洲自己起新樓都唔會用返哥德式或者巴洛克式啦!
你睇巴黎 la defense 會不會找到百幾年前款的建築物?東京台場會不會有日式木屋?呢啲地方都好舒適㗎

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-5-26 09:57 PM 發表

東莞雖然大,但都無可能隨便攞到咁大塊地,隔離就係深圳,仲要駁通地鐵

鴻海塊地有咩優勢?
點隨便?全國第一大企業喎,搵塊地好難咩?並底無地啫,你跳出黎睇睇先啦。

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-5-26 09:13 PM 發表
中國科技巨企華為因其5G設備被指構成間諜威脅,面臨美國等西方國家封殺。美國媒體報道,華為近日開放其工作場所予外國媒體參訪...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190526/photo/bkn-20190526180121180-0526_00952_001_01b.jpg?20190526183318

落重本發展科學技術研究,難怪華為科技,領先全世界!: ...
應該禁止美國記者大陸採訪,非常危險
偷取國家機密

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-5-26 09:32 PM 發表
格格不入,無中國特色
我都覺得格格不入..............正如呢群黃種人甘,話自己係英國人......

附件

0115-00176-026b4.jpg(65.23 KB)

引用:
原帖由 montejo 於 2019-5-27 06:57 AM 發表

我不是講舒適或不舒適,我係講緊佢個建築設計……點解會放棄現代建築而用歐洲百幾年前的建築!第一,呢啲唔係自己歷史,二來就算歐洲自己起新樓都唔會用返哥德式或者巴洛克式啦!
你睇巴黎 la defense 會不會找到百幾年前款的建築物?東京台場會不會有日式木屋?呢啲地方都好舒適㗎 ...
我提到的兩點,一是讓員工有舒適的環境,整個園區佈局和建築有校園感。第二就是世界性,讓全球海外員工和訪客有熟悉感。

建築是以歐洲不同國家的外觀,內部的辦工空間是以現代環保開放型。如果沒有進去大樓裡面看根本不知道全是高科技智能大樓。只看façade就斷言是什麼建築設計是非常武斷。

引用:
原帖由 clipperwood 於 2019-5-27 07:36 AM 發表

我都覺得格格不入..............正如呢群黃種人甘,話自己係英國人......
收左錢搞搞震,唔肯面對事實

引用:
原帖由 自脫胸罩屈非禮 於 2019-5-26 09:13 PM 發表
中國科技巨企華為因其5G設備被指構成間諜威脅,面臨美國等西方國家封殺。美國媒體報道,華為近日開放其工作場所予外國媒體參訪...

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/cnnews/20190526/photo/bkn-20190526180121180-0526_00952_001_01b.jpg?20190526183318

落重本發展科學技術研究,難怪華為科技,領先全世界!: ...
以前唔會咁高調,唔通華為準備去美國招兵買馬?

引用:
原帖由 出得黎行 於 2019-5-26 09:33 PM 發表
攞到咁大塊地,唔係共產黨我都唔信
富士康仲大喎,咁iphone係咪共產黨?

話人係賊,都要證據架,以美國CIA嘅能力及資源,冇理由一的證據都搵唔到,咁只有一個原因,就係無中生有。

中國任你查就乜都查唔到
浸浸就連自己戶口都唔敢比人睇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]