• 瀏覽: 26,396
  • 回覆: 8
+24
香港失敗者最好嘅宣洩途徑,減少好多罪案

等個作數

Define 遍地please

今次冇乜作大數字係近年罕見

引用:
原帖由 redtankgroup 於 2019-5-28 08:15 AM 發表

一二千,呢D數好務實,唔需要作,
作來都冇用處 。

以前我都唔信飯民所講,因冇乜留意 。
(亦覺佢地可能會作大.)

上次話13萬,差佬話2萬,我感覺13萬會是真實D,
差佬嘅肯定是假到冇法冇天>做為一個執法部門都做假,
有D可恥 。

我從馬會沙田場嘅場面對比就知邊個是答案 。

張見宗出來講野都口疾疾 。             ...
You have no idea what 130k people like!  以前舊政府大球場坐唔到兩萬人,但每當精政大球場散場已經逼爆加路連山道直至禮頓道!當然,你咁諗開心d嘅話係好事!香港哋基本上人人都係主觀感受蓋過客觀事實

引用:
原帖由 redtankgroup 於 2019-5-28 08:28 AM 發表

講真,我原以為佔中暴亂後,飯民會失好多票,
實況不是如此 。

飯民同建制打擂台,飯民支持度不退,
經常保持有50%上下的鐵票 。

我感覺大多中產&專業都是飯民嘅鐵粉 。             ...
唔使納稅但自稱中產似乎多d!通常搵朝唔得晩,冇錢買樓,不滿現狀先會呱呱嘈妄想香港亂d先有翻身機會

引用:
原帖由 redtankgroup 於 2019-5-28 01:27 PM 發表

我本來心中是冇數嘅,亦唔知泛&警雙方所講的,
邊個會真實到題D........

你講嘅是二萬場,
我講的是馬會自己公佈/講出來嘅大賽日入場人數>幾萬;
我看到佢地遊行場面/新聞片段,因而覺泛民比警方的數字可信 。         ...
你一早都take咗side,使鬼理事實吖!13萬人可以癱瘓成個港島區交通啦!覺得!

引用:
原帖由 redtankgroup 於 2019-5-28 01:53 PM 發表

我嘅觀感都幾討厭泛民個種暴亂活動 。
但我亦會看吓人哋講乜 。

最近聽吓(商業)電台泛建二派嘅對話........
我個人感覺泛民贏晒 。         ...
自我感覺良好,係泛民嘅特性,唔怕醜更加係佢哋嘅優點

引用:
原帖由 redtankgroup 於 2019-5-28 02:06 PM 發表

13萬已過去........

唔好錯過>記緊要看睇下次嘅遊行及馬會場面 。        
Personal feeling is very personal

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]