• 瀏覽: 19,161
  • 回覆: 295
  • 追帖: 1
+33
如果送終條例通過,現在有世界上,已有兩個強國出聲,德國同美國都話驚條例變成惡法,影響佢哋公民自由,我哋個特首重唔知驚,以為共產黨支援佢,係度召見德國人發威,香港重係英國管轄時候,一路跟西方世界法律規則行事,回歸後改變香港法律跟中國法制,攪到立法會失去作用,只有建制派人多,乜法都過,只要西方社會認為香港不再跟佢哋嘅遊戲規則.到時聯合一齊離開,去新加坡投資,咁香港人食屎都有份,千古罪人一定係林鄭乙鵝,

南無阿彌陀佛
引用:
原帖由 ZH-BOY 於 2019-5-25 11:04 PM 發表
如果送終條例通過,現在有世界上,已有兩個強國出聲,德國同美國都話驚條例變成惡法,影響佢哋公民自由,我哋個特首重唔知驚,以為共產黨支援佢,係度召見德國人發威,香港重係英國管轄時候,一路跟西方世界法律規則行事,回歸後改變香港法律跟中國法制,攪到立法會失去作用,只有建制派人多,乜法都過,只要西方社會認為香港不再跟佢哋嘅遊戲規則.到時聯合一齊離開,去新加坡投資,咁香港人食屎都有份,千古罪人一定係林鄭乙鵝, ...
香港首名千古罪人早在1992年誕生,名叫彭定康

冇法治,冇人權,冇公義,冇民主,冇公平審訊,隨時拉你入集中營,隨時屈你商業詐騙,屈你販毒,不能保障人身安全………………(下刪千九項)的中國,一樣大把外商爭相投資,大把西人爭相公幹並長駐,大把洋人去旅行。

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-25 23:16 發表

但普遍香港人,一定懷念佢多過鄧小平囉

引用:
原帖由 路過的人_甲 於 2019-5-25 11:19 PM 發表
冇法治,冇人權,冇公義,冇民主,冇公平審訊,隨時拉你入集中營,隨時屈你商業詐騙,屈你販毒,不能保障人身安全………………(下刪千九項)的中國,一樣大把外商爭相投資,大把西人爭相公幹並長駐,大把洋人去旅行。
...
咁既遊戲規則,
西方都敢去玩。

引用:
原帖由 ZH-BOY 於 2019-5-25 11:04 PM 發表
如果送終條例通過,現在有世界上,已有兩個強國出聲,德國同美國都話驚條例變成惡法,影響佢哋公民自由,我哋個特首重唔知驚,以為共產黨支援佢,係度召見德國人發威,香港重係英國管轄時候,一路跟西方世界法律規則行事,回歸後改變香港法律跟中國法制,攪到立法會失去作用,只有建制派人多,乜法都過,只要西方社會認為香港不再跟佢哋嘅遊戲規則.到時聯合一齊離開,去新加坡投資,咁香港人食屎都有份,千古罪人一定係林鄭乙鵝, ...
正義不死,逃犯抵死!
(支持送走所有罪犯~)

引用:
香港人一提起「千古罪人」,大家就一定係會想起末代港督彭定康

引用:
原帖由 HungAlex1234 於 2019-5-25 11:26 PM 發表

唔係喎,你唔見呢排好多親美帖都引述鄧公都話「蹈光養晦啦」

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-25 11:16 PM 發表

x 2

支持林鄭修例~

引用:
原帖由 HungAlex1234 於 2019-5-25 11:26 PM 發表

非也!

因為個死肥彭政府,
留咗太多後門俾地產商!

仲有太多外國早有,
以防止樓價炒上的稅項,
香港係完全冇與時並進!
(好多國家出售物業,
會收15-50%稅項,
出租都一樣收高稅率!
買第二物業同樣收稅)

但肥彭收咗一男子利益,
為地產商增取50年不變!

港人冇咗中國保障,
冇國家保障房,社保基金!

好在有CY+林鄭出現,
行返高地價政策,
要地產商支助建政府樓!

未來基金,關愛基金,
公援綜援,生活津貼,
低收入家庭津貼,
長者醫療卷,學卷等等!
又年年為公務員加薪。

平行返個K型社會!

引用:

一定唔會懷念彭定康 …… 最多都係懷念佢兩個女 !

引用:
香港有"一男子"!
但唔係特首 CY ,
係亞洲首富李加成…

因為佢係香港發績!
唔係澳門又非星加波…

香港有籍民政策保護,
地產霸權商人賺到盡!

佢只所以成為亞洲首富,
靠嘅就係每一位港人,
每日負出比別人更多,
但生活質素及國家保障,
永遠比其他地方人少!

因為成哥出錢俾肥彭,
買多咗五十年保險,
保障佢賺錢可以一直…
五十年不變!

引用:
原帖由 床上強勁的膠袋 於 2019-5-25 11:30 PM 發表

一定唔會懷念彭定康 …… 最多都係懷念佢兩個女 !
呢句就政治中立喇

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-25 11:16 PM 發表

一切係肥彭嘅德政!

臨97先黎忽然民主,
咩野都要立法會批!

其實就係要玩野…
要“立法”鉗制“行政”!

攪亂香港社會發展…
自己綁死自己!

引用:
香港逃犯條例修例一定要通過💪💪💪支持香港政府,支持林鄭月娥💪💪💪

主題標籤 #立法會
鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]