• 瀏覽: 29,489
  • 回覆: 6
  • 追帖: 3
+5
5G年代仲wifi

引用:
原帖由 Jazzguitar 於 2019-5-26 02:02 AM 發表
中國無左華為,仲有小米、oppo等
全球大約1/3人用緊中國製手機
再保守都1/4

阿爺做一個兼容android app嘅平台搶份額
Google震過貓王
寫APP堆developer歡迎所有平台

到時可能得番堆twitter facebook whatsapp小氣種自己唔肯上架新平台

農村最終包圍城市

引用:
原帖由 amethyst33 於 2019-5-26 02:40 AM 發表
其實經歷左今次貿易戰, 就知中國無論係由誰執政, 就算依舊係民國政府都好, 喺傻trump眼中, 只要你國力係強大到佢認為你會威脅到佢, 而你又唔願做佢跟尾狗, 你就會成為佢打擊既目標; 所謂老美既盟友, 其實最重要一點就係要認佢做大佬, 有咩利益佢要大份, 你細份, 最緊要係做到佢口中既"美國優先".... ...
等睇美國堆公司鬆章俾Huawei
同好多鬼佬一樣,
Google咁大間野, 自己入面心中有數, 對Huawei評價好高
Andriod底層約佔1/3係Huawei技術人員
Qualcomm咁大間野, Huawei係最大客源, 生意佔6成有多

搞死Huawei手機, 但只佔佢10%營收
慳D駛佢大陸踢走APPLE搶埋果9-10%份額, 條數都係番度
但堆美商股價喪插, 幾近裁員就會開始玩檯底鬆章
檯面侵侵繼續WIN

搞死Huawei手機, 老美自己堆公司攬炒
停唔到Huawei5G,都係冇用

呢堆大野冇咗中國市場
堆專材被中國吸走晒都似

附件

20190508-china-exposure.jpg(54.72 KB)

引用:
原帖由 Sith-Lord 於 2019-5-26 04:50 AM 發表
點解呢度咁多人話5G可以取代WiFi?

屋企家電:如電視機,智能燈,電腦⋯⋯連咗WiFi 。

手機係同一個WiFi 下可以做個小型內聯網控制家電, file sharing 等等。

部手機冇WiFi, 比你有5G速都冇用啊! ...
成篇野只係話冇得參與
冇話冇得用囉

引用:
原帖由 前晚巨額香蕉 於 2019-5-26 04:19 AM 發表

連晶片都冇大陸點會有5G
晶片自己出
任總記招講咗海思一向做一半
缺少咗67%大客戶,擔心高通執好過

引用:
原帖由 6seven 於 2019-5-26 03:37 AM 發表

其實搞死華為後遺症係無左14億人市場,啊爺實全國華為。
阿爺唔做
大把外國公司爭相補位

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]