• 瀏覽: 3,649
  • 回覆: 32
+2
引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-25 05:25 PM 發表

華為佔領晒香港d 5G,唔打你老母仲係人嚟既
香港當國內市場嘛~

未來?未來咪分開, 反正又唔係未試過分開標準...
華為技術平過你時, 睇下全球邊樣多人用...

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-5-25 05:00 PM 發表
假聞
中國都可以搞個wifi認證基構啦。

Wi-Fi技術建立在IEEE 802.11標準上。

IEEE係國際學術基構,唔受政治影響。

但IEEE開發和出版這些標準,卻不測試符合他們的設備。非營利性的Wi-Fi聯盟成立於1999年,以填補這一段空白——建立和執行標準,互操作性與兼容性,並推動無線區域網絡技術。 ...
白痴易呃...

不過反中就係多白痴, 所以咁失敗...

商業盧溝橋事變已經發生了,美國基本上已經正式侵略中國了,國人應同心衛國抗敵!!!

頭先上了wifi聯盟官網看到

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-5-25 05:42 PM 發表

大家睇清楚,被退出Wi-Fi聯盟唔係代表華為唔可以用Wi-Fi, 只係佢哋以後唔會接受華為嘅技術支援。損失係邊個先?
國安黑客,更加為所欲為!!

引用:
原帖由 百李挑一 於 2019-5-25 04:51 PM 發表
華為違反左乜嘢要暫停會員資格先?

凈係因為華為做的太好,美國要封殺華為?

呢D國際組織信譽真系一鋪清袋
美狗公然將自已國家公司當武器

相信會令各國驚醒

以後相信各方面會有不同制式出現

戰爭來了,怎麼不還手????

引用:
原帖由 一個飯煲三個蓋 於 2019-5-25 05:42 PM 發表

大家睇清楚,被退出Wi-Fi聯盟唔係代表華為唔可以用Wi-Fi, 只係佢哋以後唔會接受華為嘅技術支援。損失係邊個先?
正解....
或者可以咁講....當華為自家再用人力物力去研發出新的WiFi技術時,亦唔會與那些19聯盟分享...

這個報道很客觀,總體來說被剔除資格對短期沒什么影響,長期對華為這種有野心的公司影響巨大,主要是研發成果不能成為通用標準

呢單新聞係由unwire出,證明unwire科技知識有幾流,連wifi alliance只係出certificate都唔知,我已經決定將unwire從我既rss名單中移除

wiFi專利權,期限唔系應該過咗嗎?點解可以禁?

Wifi 專利好似係澳洲身上,而且唔係公開既,係要收專利費既,不過發展左咁多年,大家既專利都應該交差嚟用,如果中國又學美國…

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]