• 瀏覽: 24,568
  • 回覆: 422
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-5-25 04:14 PM 發表
本來我同好多香港人一樣,都好少理,但宜家老美帶頭走佬,香港經濟一定衰硬,食硬西北風!

八婆,你自己死好啦,做乜要港人陪葬?

你自己外國大把儲備,老左拍下屁股就走人,但我地全副身家係哂香港樓市股市,你係咪想大家臨老唔過得世?買左d豪宅無人租?做生意接唔到單?仔女一係無工做,一係要跟公司去其他東南亞國家?

點解做女人做到你咁毒? ...
美元霸權
係美國佬和平時代嘅 最厲害嘅武器
去如果把心一橫
將美元息口拉星
咁樣
發生乜嘢事 就不得而知啦

現在好就好在
美國佬 財政 都有好龐大嘅赤字
所以佢都唔會 貿貿然 張息口 提升

但係冇忘記 佢有美元霸權
白紙變銀紙 全球央行存放
咁就可以 抵消咗 加息某程度上嘅壓力

但係佢用這一招
大陸同香港 首當其衝
一定就到嚴峻嘅衝擊

美國佬有好多 把戲在手
吹水完畢

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-5-25 04:14 PM 發表
本來我同好多香港人一樣,都好少理,但宜家老美帶頭走佬,香港經濟一定衰硬,食硬西北風!

你自己外國大把儲備,老左拍下屁股就走人,但我地全副身家係哂香港樓市股市,你係咪想大家臨老唔過得世?買左d豪宅無人租?做生意接唔到單?仔女一係無工做,一係要跟公司去其他東南亞國家?

唔駛驚,我地背靠祖國,又有大灣區經濟圈

引用:

香港衰唔緊要,我老公同仔都係英國人。

任總話齋:我們不需要老美資金!

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-5-25 05:12 PM 發表

香港衰唔緊要,我老公同仔都係英國人。
就算老公頂我唔順同我離婚都無問題,重有個仔

引用:

你有種,有green card,咪過住囉,中國香港無你,不知幾美好。

引用:

你不嬲買唔起樓,撤資令樓價大跌,唔係對你係好消息咩?香港人可以個個有自己樓,天堂一樣,林鄭真係神人呀!

一帶一路可養活香港有如。

引用:
原帖由 劍無痕 於 2019-5-25 05:22 PM 發表

就算老公頂我唔順同我離婚都無問題,重有個仔
以身作則,送個仔去大灣。

引用:

你主人走左你怕冇狗糧食啊 ?愛護動物協會幫到你。

引用:
原帖由 擋中央 於 2019-5-25 06:07 PM 發表

你主人走左你怕冇狗糧食啊 ?愛護動物協會幫到你。
Ha Ha Ha ...

美國驚俾中國超越 使盡拿渣招數打壓中國

哩場硬仗係 世界霸主 之爭

匹夫無罪懷璧其罪,邊個叫你地中國人咁L勤力 又咁L聰明,動搖咗美國一哥 地位

中國願意又好 唔願意亦好,中美之間只有真正分出勝負 戰爭先會結束

食開 美國狗糧嘅人 ,你地中意做美國隻狗 係你地嘅自由

想港獨 唔該攞D吉士 明刀明槍過來搶

港獨 靠把口冇L用嘎

引用:

歡迎撤資。

小朋友,你以為就咁就可以做美狗?

寫來寫去都是呢兩味,你悶唔悶呀,人地做生意比妳估到?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]