• 瀏覽: 24,565
  • 回覆: 422
  • 追帖: 1
晒9氣,死老尾都未L撤過資 ……

走就走啦,唔好係香港做市啦

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-5-25 04:14 PM 發表
本來我同好多香港人一樣,都好少理,但宜家老美帶頭走佬,香港經濟一定衰硬,食硬西北風!

八婆,你自己死好啦,做乜要港人陪葬?

你自己外國大把儲備,老左拍下屁股就走人,但我地全副身家係哂香港樓市股市,你係咪想大家臨老唔過得世?買左d豪宅無人租?做生意接唔到單?仔女一係無工做,一係要跟公司去其他東南亞國家?

點解做女人做到你咁毒? ...
香港係比你依d人害死

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-5-25 04:14 PM 發表
本來我同好多香港人一樣,都好少理,但宜家老美帶頭走佬,香港經濟一定衰硬,食硬西北風!

你自己外國大把儲備,老左拍下屁股就走人,但我地全副身家係哂香港樓市股市,你係咪想大家臨老唔過得世?買左d豪宅無人租?做生意接唔到單?仔女一係無工做,一係要跟公司去其他東南亞國家?

你有錢買咩

這封信警告林鄭月娥,一旦《逃犯條例》獲得通過成為正式法律,美國與其他跨國企業有可能會選擇將其總部從香港搬遷到亞太地區內的另一個“不會將外國公民置於引渡到中國大陸的風險之中”的城市。

.....搬晒去新加坡?

引用:

10年前你呢啲引導傻仔技巧可能有用
10年後都仲用緊呢招
班傻仔仲會信你咩😂

美國撤資其他西方國家一樣跟住, 到時做雞都冇人屌

引用:

你想害死你自己咪死,拉埋林鄭落水?
你咁唔滿意唔好留響香港,放曬D樓股,去老美同東南亞國家啦

其實這樣下去香港樓價必然會下調,對大眾市民來講不就是好事?

引用:
原帖由 LogisticsAir 於 2019-5-25 05:46 PM 發表

你不嬲買唔起樓,撤資令樓價大跌,唔係對你係好消息咩?香港人可以個個有自己樓,天堂一樣,林鄭真係神人呀!
無工做你都要買樓?人地撤資就有一班人失業咁仲買樓?

引用:

害死港人

引用:
原帖由 呢個原始的盡頭 於 2019-5-25 05:59 PM 發表
一帶一路可養活香港有如。
一帶一路養活香港?一帶一路係叫人去上面發展咁點樣養活香港?係你去開發一帶一路,唔係一帶一路開發你香港。

引用:
原帖由 qqnokia 於 2019-5-25 06:13 PM 發表
美國驚俾中國超越 使盡拿渣招數打壓中國

哩場硬仗係 世界霸主 之爭

匹夫無罪懷璧其罪,邊個叫你地中國人咁L勤力 又咁L聰明,動搖咗美國一哥 地位

中國願意又好 唔願意亦好,中美之間只有真正分出勝負 戰爭先會結束

食開 美國狗糧嘅人 ,你地中意做美國隻狗 係你地嘅自由

想港獨 唔該攞D吉士 明刀明槍過來搶

港獨 靠把口冇L用嘎 ...
咁港元掛勾美元算唔算食緊美國狗糧?

冇法治,冇人權,冇公義,冇民主,冇公平審訊,隨時拉你入集中營,隨時屈你商業詐騙,屈你販毒,不能保障人身安全………………(下刪千九項)的中國,一樣大把外商爭相投資,大把西人爭相公幹並長駐,大把洋人去旅行。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]