• 瀏覽: 24,569
  • 回覆: 422
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-5-25 04:14 PM 發表
本來我同好多香港人一樣,都好少理,但宜家老美帶頭走佬,香港經濟一定衰硬,食硬西北風!

八婆,你自己死好啦,做乜要港人陪葬?

你自己外國大把儲備,老左拍下屁股就走人,但我地全副身家係哂香港樓市股市,你係咪想大家臨老唔過得世?買左d豪宅無人租?做生意接唔到單?仔女一係無工做,一係要跟公司去其他東南亞國家?

點解做女人做到你咁毒? ...
好嘢黎架,美國撒資,中資入黎執死雞!

引用:
原帖由 油站自我的工人 於 2019-5-25 04:14 PM 發表
本來我同好多香港人一樣,都好少理,但宜家老美帶頭走佬,香港經濟一定衰硬,食硬西北風!

你自己外國大把儲備,老左拍下屁股就走人,但我地全副身家係哂香港樓市股市,你係咪想大家臨老唔過得世?買左d豪宅無人租?做生意接唔到單?仔女一係無工做,一係要跟公司去其他東南亞國家?

當真?機會嚟啦,飛雲!

又係看更文章!

冇班建制議員投贊成票,想通過都難,不過,呢班建制議員去完西環趴下接棍,我諗佢哋,尤其是自由黨,未必會投贊成票。

引用:

希望從此…
港人免再受霸權所害!
(有平樓,有平野買~)

子女世代…
免受首富一家再迫害!
(炒賣樓,炒所有野~)

樓主好驚啊,今年引渡法,出年23條,好走就要快,遟D走吾切。

引用:

仲唔叫涂謹申開會。主席會搞掂條法案。放心

美國佬大把生意同中國做撤資撤人佢可以去邊唔係無其它國家而中國係佢大戶口唔通日本、星加坡、南韓、台灣如果得一早走晒啦但 調轉無咗中國貨要揾其它地方成本高咗捐失者係國民。

香港只剩(金融/零售/服務)業!美國貿易(順差)香港。走人只系佢蝕底!

好野快D走

引用:
原帖由 EYECAM 於 2019-5-25 06:23 PM 發表

你講幾個理由點解大陸人有好嘢要益你香港人?就算有都吾系香港人想要咖,人工系大陸人嘅人工水平,否則點解要增加成本請香港人?另外,香港人又吾同大陸人同聲同氣,以前就話系香港公司啫,宜家好多大陸人有足夠嘅外資經驗,都吾使靠香港啦 ...
人地梗係要專才, 要投資者, 唔通請基層員工咩.

引用:

害死你就好囉

可以回大亞灣買細蛋

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]