• 瀏覽: 28,553
  • 回覆: 310
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 tomlee021239 於 2019-5-25 03:22 PM 發表

有你個智將,香港咪仲慘
慘呀,嚇到連華為打手都失控,唔好又玩嗰啲隨處瀨屎瀨尿.
重有小米,返老鄉大陸重有好多其它強國牌子,想開啲啦,好心

引用:
原帖由 阿乜水 於 2019-5-25 02:52 PM 發表
我已經檢舉此帖,涉嫌發放假新聞。

fake news

引用:
原帖由 彭斯 於 2019-5-25 03:34 PM 發表

聽聞5G月費是現時4G月費的4倍。
稍有頭腦既人都知無可能

引用:
原帖由 anny333 於 2019-5-25 03:04 PM 發表
5G 1蚊任用,你吹咩?
WiFi死開啦!
941咪卜亍?

俾英文協會除名,以後冇得用英文?呢個係制定制式嘅協會咋!

老尾是用民主包裝出來的極權國家 ! 是扮好人的真正壞人 !

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-25 03:38 PM 發表

請水軍亂港既賊企,就要格殺
你鬧緊自己是水軍

華為受到晶片廠封殺之外,Google、ARM、SD 組織等軟件、技術擁有者對華為的切割似乎影響更加嚴重。繼SD 組織與 Wi-Fi 聯盟之後,有外媒指如果藍牙技術聯盟(Bluetooth SIG)同華為斷絕關係,由於藍牙並非開源項目,會對華為在中國以外的產品造成重大影響。

外媒《Android Police》發表文章,指總部位於華盛頓的藍牙技術聯盟(the Bluetooth SIG, 下稱「BT SIG」) 是一個非牟利組織,但就擁有藍牙的商標,以及相關並非開放源碼的無線技術。文章指任何廠商要生產內置藍牙功能的產品,都必須經過 BT SIG 的同意,每一款產品都需要得到該聯盟的認証。華為如在未有授權之下使用藍牙技術,在中國或許能夠逃過專利權訴訟,但在海外市場就完全不同說法。

文章指藍牙技術雖然不會令一部手機不能運作,但現時流行的藍牙耳機、揚聲器等就不能再連接手機。另外市面流行的智能家居裝置、運動檢測裝置、智能手錶都利用到藍牙與手機聯繫。

評論指現時未有能夠取代藍牙技術,藍牙將會是繼 Google 之後,對華為會造成最大打擊的機構。《Android Police》目前還未能得到 BT SIG 的書面回覆

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-5-25 03:35 PM 發表

窮游嘅話慳得一蚊得一蚊,數據卡要幾十,當然去到揾免費wifi啦
D撚樣對住部電腦睇下片就去左旅行

引用:
原帖由 jack2323 於 2019-5-25 03:38 PM 發表

行得正企得正有咩好驚呀
你真係有實力嘅 , 有人會搞到你咩?
唔該你同我睇下我覆個樓主寫乜先,叻唔切

成班五毛除左比like冋講埋d我國強大呢d廢話外,冇人認真了解下大陸本身面對嘅現實問題,又要做強國又玻璃心又冇料,惡又唔夠人惡學人做大佬,所有核心技術都係人地到夠膽同人講數,你試下封閉市場,外資一走人仔變廁紙!

咁係咪華為冇得用wi-fi?

引用:
原帖由 laiking888 於 2019-5-25 03:40 PM 發表

慘呀,嚇到連華為打手都失控,唔好又玩嗰啲隨處瀨屎瀨尿.
重有小米,返老鄉大陸重有好多其它強國牌子,想開啲啦,好心
Look at the list of American companies that are banned or heavily restricted in China. And yet people throw a temper-tantrum when a Chinese company banned after years of espionage.

Wifi聯盟

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]