• 瀏覽: 28,534
  • 回覆: 310
  • 追帖: 2
+3
http://www.sohu.com/a/316406372_115479

日媒稱WiFi聯盟和SD協會暫停華為會員資格

引用:
原帖由 fusion_impact 於 2019-5-25 02:59 PM 發表
中國唔會夠美國鬥㗎啦...
中國國力的確係比以前進步咗好多, 而且係環球經濟上變咗重要嘅角色..

但係之後太自滿同急進了,
成日覺得成個世界冇咗中國會唔得, 覺得自己係大客...
而且太過招搖, 成日要比全世界知自己有幾咁巴閉, 要超英趕美等等...

如果當初只做不說, 唔好成日拎住支要做世界第一嘅旗周圍插, 可能唔會做成今日嘅局面 ...
其實係唔止咁
最大問題係佢哋根本就冇料
咁多樣所謂高科技有邊一樣係佢哋研發
冇都算
仲要喺國際上喺度自吹自擂
老實講成個地球真係搵唔到一個咁無恥嘅國家

引用:
原帖由 gk3328 於 2019-5-25 03:07 PM 發表

又借美帝諷刺共產黨。
香港好多有錢佬,都係俾共產黨打壓及瓜分佢哋財產,先走佬到香港。
今次不同往日,美國人現在比共產黨更恐怖。

引用:
原帖由 fusion_impact 於 2019-5-25 02:59 PM 發表
中國唔會夠美國鬥㗎啦...
中國國力的確係比以前進步咗好多, 而且係環球經濟上變咗重要嘅角色..

但係之後太自滿同急進了,
成日覺得成個世界冇咗中國會唔得, 覺得自己係大客...
而且太過招搖, 成日要比全世界知自己有幾咁巴閉, 要超英趕美等等...

如果當初只做不說, 唔好成日拎住支要做世界第一嘅旗周圍插, 可能唔會做成今日嘅局面 ...
我們從來無講過中國係世界第一,中國強調要自身發展,一帶一路都係中國想行出去,美國同西方這一棍遅早要來,佢地的真正目的就係我們永遠唔好發展,話語權係永遠係佢地手到,經過這一年從中美貿易到封鎖華為事件,仲未睇清楚西方的真正意途?

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-25 02:38 PM 發表
繼中國華為被制訂SD記憶卡標準的SD協會剔除會員名單後,無線網路認證組織Wi-Fi聯盟也表示,為配合川普政府對華為的禁令,決定將華為暫時從Wi-Fi聯盟中除名。(歐新社資料照)
〔即時新聞/綜合報導〕

華為話今年超三星,能否達標?

新聞來源 ...
即柒両譜仲係個禍美總統,華為wifi藍牙版本只停止後繼新版,現在版本仍可使用,影響不大啊,基本甘秊種行為打擊華為國際手機銷售為主,不過中國人智慧就是迫壓出來,我看磨菇侵確實熱愛中國,想迫令中國走向領導全球/比現有技術更好的科技路上。

引用:
原帖由 tomman719382 於 2019-5-25 02:43 PM 發表
美國用國家打壓一間公司真係恐怖過共產黨
哈哈! 華為新有面子,舉國之力喎,中央政府馬上同老美開戰啦

引用:
原帖由 hkhotdog01 於 2019-5-25 03:15 PM 發表

C 兄所言甚是。概念也解釋得清楚。
d 垃圾新聞太多,d垃圾記者又有意無意片面報導。
咁d 人就不求甚解,以為從此華為手機就沒wifi.
唉...
師兄,那是呆灣省綠蛆爛霉,一向都不求事實去作文造謠。呆灣那邊都有人回咗wifi只是標準,無專利。漁港舔西豬喜歡用假野打飛機

可以照用,只係產品設計無話語權

報警

就算新聞係真嘅,對華為應該無乜影響,睇唔到wifi未來仲有乜野須要制定,已經得到認證,唔會因為唔比你去就變左無認證,不過話時話,有幾多人買手機時係會關心個wifi呢

引用:
原帖由 keung007hk 於 25-5-2019 14:46 發表
無得用WiFi ,逼5g 無限數據用量
插wifi手指

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-5-25 03:28 PM 發表

日經同平果一樣都是作文?
Ching, 唔作得晒,請睇我 35/F .

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]