• 瀏覽: 17,182
  • 回覆: 196
  • 追帖: 2
影響更有

引用:
原帖由 thesun 於 2019-5-25 02:55 PM 發表

其實好多年前一早用平價同中國人買左大量。美國自己有但都唔會挖 因為一來破壞環境 二來佢買曬你果啲 第時全世界無 得佢有 佢咪發。可惜中國人見錢開眼,以前鬼佬畀小小錢 啲內地人就送曬啲稀土過去。 ...
完全正確

引用:
原帖由 kamen_rider_x 於 2019-5-25 01:47 PM 發表
美國敢同你反面, 當然已經考慮過禁稀土問題.

事實上, 美國早很多年已經考慮過這問題.

所以一早已經儲備了大量存貨.

再者, 美國本土根本擁有稀土壙.

莫說稀土不是中國獨有, 退一萬步, 除非你完全唔賣稀土給其他國家, 否則美國一樣可以通過其他國家得到中國的稀土.

以為禁稀土出口可以打擊美國, 智商低得可笑. ...
等我專登入黎睇吓你有乜嘢高見 ,
屌!原來係「你諗」美國應該「諗過」呢個問題。
七姑碌一名。

引用:
原帖由 breadstick 於 2019-5-25 01:58 PM 發表

你話,美國考慮過d咩? ?
美國唔係自己國家挖稀土 己經係無得輸啦。係自己地方挖 破壞自己環境 依嫁買其他地方的稀土 破壞其他地方 又唔用自己的儲備。過多幾十年 其他地方無曬稀土得佢有 你要跪佢求佢畀稀土你。

儘早全面禁售(包括間接)稀土給美國,這是必須的一種姿態

改咗啦!
而家打佢個波

呀!
係唔係好毒呢?

引用:
原帖由 thesun 於 2019-5-25 03:03 PM 發表

美國唔係自己國家挖稀土 己經係無得輸啦。係自己地方挖 破壞自己環境 依嫁買其他地方的稀土 破壞其他地方 又唔用自己的儲備。過多幾十年 其他地方無曬稀土得佢有 你要跪佢求佢畀稀土你。 ...
作大d喇。
美帝收起成個宇宙稀土。
控制太陽發光...
厲害。

但係, 只係美債,借錢出糧比公職人員。

你太聰明啦

你嘅知料來源喺邊度?
以前我睇過新聞,稀土中國係全球95%,第二道無。
早幾年日本先至發現有稀土,但係開發非常難

引用:
原帖由 黃老邪 於 2019-5-25 02:58 PM 發表

等我專登入黎睇吓你有乜嘢高見 ,
屌!原來係「你諗」美國應該「諗過」呢個問題。
七姑碌一名。
我「諗」美國應該「諗過」
你「諗」美國應該冇「諗過」
大家都係「諗」美國點點點

除非你唔識「諗」嘢,
否則七姑碌係話埋你自己

引用:
原帖由 kamen_rider_x 於 2019-5-25 01:47 PM 發表
美國敢同你反面, 當然已經考慮過禁稀土問題.

事實上, 美國早很多年已經考慮過這問題.

所以一早已經儲備了大量存貨.

再者, 美國本土根本擁有稀土壙.

莫說稀土不是中國獨有, 退一萬步, 除非你完全唔賣稀土給其他國家, 否則美國一樣可以通過其他國家得到中國的稀土.

以為禁稀土出口可以打擊美國, 智商低得可笑. ...
咁你咪睇下你嘅天下無敵最後點PK收場law~~~

引用:
原帖由 breadstick 於 2019-5-25 03:06 PM 發表

作大d喇。
美帝收起成個宇宙稀土。
控制太陽發光...
厲害。

但係, 只係美債,借錢出糧比公職人員。
根本賣自己國家的天然資源畀別國就係on9。仲要呢啲天然資源有限喎。不過內地人見錢開眼 無計 就算依嫁停都無用啦 以前美國 畀一千幾百萬內地人 一個個個山咁挖。

引用:
原帖由 kamen_rider_x 於 2019-5-25 03:10 PM 發表

除非你唔識「諗」嘢,
否則七姑碌係話埋你自己
諗定撚呀!好L有撚頭呀!柒!

引用:
原帖由 kamen_rider_x 於 2019-5-25 03:10 PM 發表

除非你唔識「諗」嘢,
否則七姑碌係話埋你自己
一睇你個「樣」,
就知道你鍾意「諗」嘢啦!

中國禁稀土出口,只係平白送俾美國一個全面對中國禁止輸出晶片嘅藉口。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]