• 瀏覽: 34,070
  • 回覆: 373
  • 追帖: 3
+11
引用:
原帖由 古樹 於 2019-5-25 01:21 PM 發表
要救國需除禍根,貪慾和權力慾過大,傳統較肉和靜心才令人生智慧和淡名利,國家才安。
追逐貪慾人也變得短視和魚春,喜歡暴力。
傳統較肉和靜心才令人生智慧
變得短視和魚春

較肉?魚春?晚食乜餸?

引用:
原帖由 ys92292 於 2019-5-25 12:08 PM 發表
喊久總會崩的 不是不報 時候未到死老百姓先犧牲墊著
996工時、債務爆雷、百萬集中營繼續加倍發生,不崩潰只證明中國人的奴性堅強

蘇聯崩潰前有9大前兆 專家警告「中國全部應驗」                    https://news.ltn.com.tw/assets/i ...
一睇到大紀元3個字,仲使撚睇落去咩?好撚心你啦。

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-5-25 01:31 PM 發表

最大問題係有個出賣國家嘅總統。
醉酒佬呢啲白痴總桶以為人哋老美係同佢friend 係同聲同氣,結果比老美係加歐佬線到起唔返身

引用:
原帖由 ys92292 於 2019-5-25 12:08 PM 發表
金牌總數為世界第一
連呢都放入分析第一點.
就睇到呢個分析幾咁勁

引用:
原帖由 tik2 於 2019-5-25 01:59 PM 發表
美國都好似中晒,加上美國洲與洲之間都想獨立
加州大把人想獨立

引用:
原帖由 pj2015hk 於 2019-5-25 12:09 PM 發表
最大既分別係. 中國有美債幾萬億,年年收息千幾億 蘇聯無錢.
中國手握既美債係定海神針
現世代唔駛經歷第三次世界大戰都係全靠呢筆錢

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 25-5-2019 12:17 PM 發表
新聞重點:《大紀元》專家
大妓院作者

大妓院!
縂係呃到啲唔讀書兼無腦嘅小朋友!

引用:
原帖由 ys92292 於 2019-5-25 12:08 發表
996工時、債務爆雷、百萬集中營繼續加倍發生,不崩潰只證明中國人的奴性堅強

蘇聯崩潰前有9大前兆 專家警告「中國全部應驗」                    https://news.ltn.com.tw/assets/i ...
大陸分裂內戰, 你合家一樣會被老共入城殘殺.....
多D做西毛文宣吧~

最大問題有大妓院

尾國咁多人訓街又唔見大紀完去訪問下

全世界的亂局也都是人內心的貪慾失去制衡所致。每個國家內在的不穩也與因手握拳力來增加自己利益的手段,好多時都洗橫手或暴力來促成。過程中制做許多冤屈和仇恨,引致觀文對立不利管字,手握拳力的當會把過錯推向文眾或其他人。火月燒月旺不可收十。
要安定必需蟲新較育觀文,從心出發才是永久之度,打貪永無止竟,高新不能養廉就是這個原因,心也。
這裡的水友永無看到貪慾失衡帶來對自己身心國家不穩的深因,這是根源。
當自覺強大不可一世時,滅亡就是當下,看看幾多帝國的覆亡也是最盛世時,一個天災就收我地皮了,因人心亂了方淫無度,個個追求物慾享受。。
不要貪果幾毛而失去基本的智慧。

引用:

臺灣豉油時報幾時信咗邪教?竟然引述大紀元消息?

又即管睇下有幾多冇腦盲反中信咗先。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]