• 瀏覽: 34,078
  • 回覆: 373
  • 追帖: 3
+11
好撚心香討就BAN 9 法輪功媒體啦仆街. 正經野唔做, 淨係扣人分,因為講左黃C藍C.

老美又一軟洗腦.

樓主的文章,頗有「大雞丸」的味道。

我又分柝一下蘇聯崩潰前和中國出現的9大前兆

1) 國民喜歡飲酒
2) 能發射衞星
3) 能建立太空站
4) 英文不是官方語言
5) 能做和擁有核武
6) 國土面積大和資源豐富
7) 唔用美式武器
8) 聯合國安理會常任理事國
9) 冬天會落雪

引用:
原帖由 ys92292 於 2019-5-25 12:08 PM 發表
喊久總會崩的 不是不報 時候未到死老百姓先犧牲墊著
996工時、債務爆雷、百萬集中營繼續加倍發生,不崩潰只證明中國人的奴性堅強

蘇聯崩潰前有9大前兆 專家警告「中國全部應驗」                    https://news.ltn.com.tw/assets/i ...
將"中國"改成"美國"一樣啱用。

睇過電影機場客運站
冇左國家既人
湯漢斯慘過流浪狗

睇菲律賓單野
逃緊生咪又陰聲細氣
要求香港政府及中央政府幫手

逃緊生班友咁巴閉
唔自己去菲律賓攪屎抗議佔據

強國前景堪虞

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2019-5-25 12:13 PM 發表

onX, 蘇聯最大問題係無經濟又同美國走去軍備競賽, 實際係星戰計劃拖到經濟崩潰
最大問題係有個出賣國家嘅總統。

《大紀元》刊登時政評論專家程曉容的文章.....

程曉容提到.....

程曉容分析.....

程曉容也提到....

新聞來源連結:  台獨自由時報

要救國需除禍根,貪慾和權力慾過大,傳統較肉和靜心才令人生智慧和淡名利,國家才安。
追逐貪慾人也變得短視和魚春,喜歡暴力。
呢度反對打貪好正常,悶聲發大才,跟習對著干。

台灣神話?燒多d香啦!信就得救。

大6無獨裁不能有效管治

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-5-25 13:33 發表
無好既拍當,難以生存 靠伊朗北韓食蕉
這就好似大自然的食物連,所有物種也是在互相促進和制衡下共同生存,當一物種消失,這個平衡就被破壞影響深遠,呢個世界絕不會單靠一個物種便能單獨生存,就是這麼簡單。
呢度聰明仔只會自覺錢多了國強了目空一切,永遠不會替自己國家未來切想,一味打機機。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]