• 瀏覽: 16,702
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
+11
內務委員會今召開4.5小時的特長會議,討論修訂逃犯條例「雙胞胎」法案委員會的命運。民主派於會議甫開始即發動「拉布戰」,雙方火藥味不少,負責主持會議的內會主席李慧琼為免影響會議進度,期間嚴格控制議員發言時間。她拒批由公民黨楊岳橋提出終止待續議案要求後,惹來泛民不滿,民主黨許智峯六度在座位上罵李慧琼「無廉恥」,但李一直強忍,未有要求對方收回言論或逐許智峯出會議室,以免「中計」節外生節,令會議無法完成表決解散法委員會,讓修例草案直上大會審議及表決。

連自身都未做好 點代表人。

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/332957

其實我覺得做番啲野,爭取議會過半好過啦..

冷靜應對 有溝通先會向前

引用:
原帖由 TL1596 於 2019-5-25 02:02 PM 發表

許智峯自己唔係無廉恥?偷人手機又偷人車位
個人已經反到無底線

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-5-25 03:29 PM 發表

回歸你的強國吧
番去你既菲律賓啦

引用:
原帖由 菲律賓凸警 於 2019-5-25 03:39 PM 發表

OK,冇問題😘😘

引用:
原帖由 wuwu2015 於 2019-5-25 09:13 PM 發表
牛鬼蛇神連環出招謾罵,
李慧琼顧全大局唔中計,超讚!!!
的確,比人話都冷靜應對。

引用:
原帖由 繭人 於 2019-5-26 11:36 AM 發表

哈哈 甘多年黎佢地為左議席做既咪不停插香港政府 插大陸 正常事佢地邊會做 今年年底又區議會 下年又立法會 不停循環 每一次都有新搞作 每一次都講到係惡法 政府無理 又話言論自由縮窄 又話新聞自由不停被蠶食 但佢地都重可以不停遊行 不停插共產黨同香港政府 而且真係唔需要理由果種 求其有個口號就夠 大佬 錢黎架 你估真係為香港市民咩…… ...
以前還好吧,就係越來越差。都唔知佢哋目標係咩?
要民主,之前既831又否決。
根本都唔知要做咩。一直原地轉圈

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]