• 瀏覽: 29,396
  • 回覆: 121
+5
引用:
原帖由 cmk0160 於 2019-5-25 08:49 AM 發表

戇鳩仔, 人哋話鎖房門 你就真係以為搵人上間房 ,搵鎖匙鎖人對門。
c兄,佢唔識架,唔好勞氣

個男人係咪男伕 每日都唔知要不要續租?

引用:
原帖由 Pink-puncher 於 2019-5-25 04:42 AM 發表
房內沒有入住登記的女士離開  當酒店做炮房

經理為保障客人、酒店和員工利益,於是將港男入住房門上鎖,待對方回來時,才與保安陪同他去收拾行李。結果當港男得知房間鎖上後,「即刻發咗癲咁講晒所有粗口」,又斥「而家當我係賊?我嚟消費我有畀錢你做咩搵保安嚟!」港男繼續惡罵,連保安都忍不住插嘴,「先生,你尊重下人哋,人哋打工都有阿媽生,你事實係無訂房,我哋都唔係唔畀你住,但真係無辦法先要你走 ...
無唱國歌係差D,跟大陸人一樣要維權嘛

佢可能係大陸3星香港人

經理如何果唔企硬收返間房。又點樣向訂了房的人客交代。

引用:
原帖由 joe^O^ 於 2019-5-25 07:13 AM 發表

唔好問,只要信。
我都覺我香港好慘。
竟然重要上去鎖房門。
房門落後到有鎖搭位比人上鎖。
真係唔怕有客無聊幫人上鎖。

落後到連cut左張匙卡都唔得。
真係要用鎖匙開門。 ...
幾耐無住過酒店?update吓自己先啦!

本地酒店會full架咩?

北角?

引用:
原帖由 癲狗理7 於 2019-5-25 10:12 AM 發表
我經常接觸大陸人,在大陸生活,現在城市的大陸人質素已經好過香港人,就算你話鄉下果班無乜文化,隨處吐痰痾屎尿,只是他們沒有受教育,字都唔識。

但整體來說,大部分大陸人心地是善良的,會關心別人,鄰里有講有笑,而香港人是黑心的,毎一個小動作也是使別人不舒服不安,甚至有損失。

我雖然是香港出世,但是一離開香港在大陸或外國,我就用普通話或英文溝通,見到香港人即避,香港人過來問野,我會用普通話回應 ...
你呢個諗法係啱嘅,大陸人係未受教化所以冇品, 但係香港人係讀幾多書一樣係咁冇品。

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-5-25 05:28 AM 發表
經理唯有將港男房間上鎖?咁房內女士有沒有離開?
無,應該裸睡在床上。

呢d西客咪就係以前d管理層縱容出嚟

引用:
原帖由 s336990 於 2019-5-25 06:13 發表
以為靠惡就可以「想要就要得到」嘅劣貨,全世界都有
美國做緊示範啦
佔中都係呢種思維
同意一萬次

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]