• 瀏覽: 59,593
  • 回覆: 995
  • 追帖: 1
+42
歐盟代表晤林鄭
歐盟代表傻左啊,,,外交搵中國政府啊......................

噉大壇真喺玩唔起架
6月9號

買定花生睇好戲

交返德國果兩件逃犯再講啦

歐盟跟香港充其量是商業貿易夥伴關係,
我跟你做生意,我的公司如何運行不用你指點。

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-5-24 08:03 PM 發表
【逃犯條例】歐盟代表晤林鄭 發外交照會抗議修例 (19:19)

歐盟駐港澳辦事處及歐盟成員國的外交代表今日(24日)與林鄭月娥會面,表達對港府修訂《逃犯條例》的關注及擔憂,並正式發出表達抗議的外交照會,態度升級。

辦事處主任卡諾(Carmen Cano)未有就會面作進一步評論,特首辦亦未回應事件。

翻查資料,外交照會(Demarche)原義為「察照知會」,是外交上的正式文件,通常 ...
身有屎一定驚

抗議接受, 推行照舊!

強稹金會唔會變人仔……

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-5-24 08:03 PM 發表
【逃犯條例】歐盟代表晤林鄭 發外交照會抗議修例 (19:19)

歐盟駐港澳辦事處及歐盟成員國的外交代表今日(24日)與林鄭月娥會面,表達對港府修訂《逃犯條例》的關注及擔憂,並正式發出表達抗議的外交照會,態度升級。

辦事處主任卡諾(Carmen Cano)未有就會面作進一步評論,特首辦亦未回應事件。

翻查資料,外交照會(Demarche)原義為「察照知會」,是外交上的正式文件,通常 ...
修改香港法例
引入咁多鬼子

香港不愧是
間諜之都

引用:
原帖由 UndergroundMud 於 2019-5-24 09:00 PM 發表

好懷疑林鄭有無資格收「外交照會」。
林鄭應該同鬼佬講 外交照會 請交給中國外交部駐港專員公署
PS:睇來林鄭還是有些膽怯

On9香港冇外交權,林鄭點接?轉交中聯辦?

豬隊友係唔係想將件事提升到外交層面先?係既即係中共話事,到時反中泛民唔好喊

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]