引用:
原帖由 曹木各 於 2019-5-24 17:36 發表
https://resource01.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2355000/2358048/coffee240520191_1024.jpeg



咖啡店是不少港人喜歡流連的地方。而有連鎖咖啡店店員近日在網上發文抱怨,指有一名女客人叫了一杯咖啡後,無視假日人多的狀況,長時間霸住兩個位用電腦,並趕走了數名欲搭枱的客人。對此,店員不禁怒 ...
邊個叫你收咁貴呀?你関咗個WiFi,畀佢哋用自己嘅資源上網囉!睇下啲女仲會唔會坐咁耐。



引用 TOP

被引用(7)
宜家好多人根本唔需要用wifi, 好多人用無限plan上網。


引用 被引用(1) TOP

無錯杯野的價計埋任坐,但唔可以霸兩個位呀?


引用 被引用(2) TOP

跟本每個位都應該限時 90分鐘乜都夠啦


引用 被引用(2) TOP

其實真係唔知有咩好坐?要坐我番屋企仲舒服啦。啲人眼金金。成日有人滋擾。


引用 被引用(1) TOP

間舖俾顧客自由咁坐, 但你就霸成幾個鐘, 仲要一人霸兩個位, 又要兇人走. 無自律既自由, 真係得啖笑.
而且, 一邊話人貴, 但又要幫襯, 咁鬼肉酸....



引用 TOP

一人一個位唔係高尚到咁都要教?


引用 TOP

麥記唔洗$冇WiFi d人米又係咁霸


引用 TOP

伸延閱讀
 
發新話題發佈投票




重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。


Copyright©2003- Discuss.com.hk Limited. All Rights Reserved.
版權所有,不得轉載。