• 瀏覽: 44,666
  • 回覆: 309
+2
引用:
原帖由 tearstream 於 2019-5-24 05:43 PM 發表
我見到呢D人會照坐落去, 同佢講, 你朋友到我會走.
應該回應佢 咁等您朋友黎左先, 仲要拎定手機出黎

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-5-25 07:27 PM 發表
講真都係美帝星巴克比較良心,唔買嘢齋坐都得,窮人恩物
我樓下有間,見過好多次有職員趕d  老人家走,當時好多空位,但又見有時好多內地遊客齋坐就唔敢趕。

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-5-25 09:04 PM 發表

冇架啦,而家香港社會,只要是女的,一做一些比較少女人做的工作或行為,就被捧上天,社會造成。
香港也太受西方思想影響,畢竟俾英國人統治太耐,講咩尊重女性,男女平等,樣樣嘢讓晒女人,縱壞晒女人,港男係香港越來越冇地位……
日本和韓國都係亞洲國家,都唔會咁縱容女人為害人間😤……

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-5-25 09:05 PM 發表

呢啲真係唔要得。
最弊自私港女唔知呢D行為唔要得……
自私行為冇得搵警察拉佢,又唔可以打佢,可以點教育吓自私港女呢?

引用:
原帖由 一個討論者3.0 於 2019-5-26 11:24 AM 發表

最弊自私港女唔知呢D行為唔要得……
自私行為冇得搵警察拉佢,又唔可以打佢,可以點教育吓自私港女呢?
冇辦法的。

引用:
原帖由 1MH1 於 2019-5-24 05:49 PM 發表
唔畀撘抬呢下pk
Starbuck 冇得唔畀搭抬

「我係大顧客,你要招呼我!」
係黃絲帶表徵!

引用:
原帖由 A1000 於 2019-5-25 08:51 AM 發表

噉又好難嘅!人家打開門做生意,點可以寫個牌出嚟限時90分鐘呢,又唔係食自助餐。
大把地方 我平時食開 一間叫大板燒肉 限我60分鐘交台
我一樣照食

找阿差招待佢

其實個客有叫飲料,坐耐D就算幾個鐘我認為係可以既,完全冇問題,佢用盡service ok架,不過只有吾畀搭枱就吾太好

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]