• 瀏覽: 2,938
  • 回覆: 45
+2
今早(24日)6時41分,一輛前往港珠澳大橋香港人工島的A21號線城巴,沿順暉路上橋往香港口岸旅檢大樓方向時,車內一名姓鄧(50歲)男乘客懷疑因路線問題,與姓鄭(54歲)車長發生爭吵,期間有人揮拳襲擊車長,雙方繼而大打出手,以拳互毆,未幾巴士失事撞向石壆,左車頭損毀,車上乘客於是報警求助。警方接報到場,經初步調查後,以涉嫌在公眾地方打架將2人拘捕,案件交由大嶼山警區刑事調查隊跟進。兩人均報稱身體痛,由救護車送院治療。

城巴發言人表示,事發時一名乘客向車長指巴士上沒有其他乘客,認為巴士應直接前往港珠澳大橋口岸,毋須駛經機場客運大樓,繼而與車長發生爭執,並打傷車長,巴士撞到石壆,車長即時通知公司及報警,並送院治理。公司嚴厲讉責襲擊車長行為,並會配合警方調查事件。

阿叔下次坐的士啦,咪鍾意點行都得囉!

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190524/bkn-20190524073604455-0524_00822_001.html

命裡有時終需有,
命裡無時莫強求。
高尚港人,拳頭第一

乘客cls

又係廢坑攪事

係大6返香港,點睇都係愛國人士攪事啦。

條亞叔係咪有病  比巴士價錢,想點行就點行

引用:
原帖由 pcjunior 於 2019-5-24 02:01 PM 發表
係大6返香港,點睇都係愛國人士攪事啦。
一輛前往港珠澳大橋香港人工島的A21號線城巴.....   呢句好深咩?

而家啲人真係好顛

車上無人係代表無人落車,但唔代表下一站會無人上車噃!趕時間就死去打的啦!

引用:
原帖由 makm 於 2019-5-24 02:33 PM 發表
車上無人係代表無人落車,但唔代表下一站會無人上車噃!趕時間就死去打的啦!
真係有人上車點附近無到人工島嘅A車,會坐E入到客運站轉A嘅!

條阿叔應該直接坐的士就點行都得啦!

條卜街係咪想成架巴士衝落海大家一鑊熟呀???

自從「佔中」之後,個個卜街少少嘢就用暴力達義。
引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-5-24 01:51 PM 發表
今早(24日)6時41分,一輛前往港珠澳大橋香港人工島的A21號線城巴,沿順暉路上橋往香港口岸旅檢大樓方向時,車內一名姓鄧(50歲)男乘客懷疑因路線問題,與姓鄭(54歲)車長發生爭吵,期間有人揮拳襲擊車長,雙方繼而大打出手,以拳互毆,未幾巴士失事撞向石壆,左車頭損毀,車上乘客於是報警求助。警方接報到場,經初步調查後,以涉嫌在公眾地方打架將2人拘捕,案件交由大嶼山警區刑事調查隊跟進。兩人均報稱身體痛 ...

人渣客

姓鄧(50歲)男乘客<------呢個死扑街!!!

城巴車長  小巴佬  港鐵職員---香港三大惡人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]