• 瀏覽: 34,887
  • 回覆: 390
  • 追帖: 1
+20
引用:
原帖由 2282008 於 2019-5-24 01:55 PM 發表
毛得用點算巧

我用緊部華為機刀毛SD咭
講應該這樣銳,華為手機根本不須用sd card !

滑鼠廠商宣佈華為將不能使用

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-5-24 02:51 PM 發表
快閃記憶被人禁仲死剩把口。
遲d華唯被人禁到電話都打唔到,奴才仍然會話周圍都有電話,仲用電話?
打飛支打到唔夠蛋白質啦!
Did you know NM card?

引用:
原帖由 discusswt 於 2019-5-24 02:00 PM 發表

安謀(ARM)也加入禁售華為的行列。雖然,過去華為開發的處理器都有獲得 ARM 的授權,台積電得以繼續生產供貨。但是在 ARM 不再進行新處理器架構授權的情況下,新產品沒有獲得授權,不論任何原因,華為即便能開發出新世代的處理器,台積電恐怕也不會代工生產沒有授權的產品。

下代架構嘅cpu gpu 都要自己生產 ...
中國或成最大贏家!!!

引用:
原帖由 joe_lo 於 2019-5-24 01:48 PM 發表
華為遭 SD Association 從成員中除名,手機連 microSD 都無得再用!

華為遲早得nano card用

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E6%95%B8%E7%A2%BC%E7%94 ...
而家好多手機都係內置記憶體,尤其是旗艦機。
大影響可能係電腦,平板。

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2019-5-24 01:58 PM 發表
不如執佐佢開過第2間好過啦
是説SD卡嗎?

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-5-24 15:04 發表

低端人口打飛支太多,大量消耗珍貴蛋白質,當下無大豆入口,唯有呑翻自己所射以補充。

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-5-24 15:04 發表

你英文唔得就打中文啦!
Did咩呀?

5G 既超恐佈速度+云端, 基本上唔駛外置儲存卡..

引用:
原帖由 lubet 於 2019-5-24 02:54 PM 發表
看來下一步 自拍神棍都會不再支援 華為
錯,
下一步叫人抵制華為手機,叫人買小米,三星,SONY,LG,HTC手機、Apple,
反正,香港唔用華為手機無損失,唔用華為內置的Story下載App,又唔會死的。

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2019-5-24 01:50 PM 發表

華為d機已經256,512G, 你仲插SD咭把鬼咩?

行動支持一下華為
買得個一部不如唔好買
Btw做咩偷人圖

NM card

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-5-24 03:04 PM 發表

已經被NM定新規格
重打舊科技SD飛機

同樣地ipv6將取代ipv4
所有專利授權將重新洗牌
喜迎5G ipv6新世代
邊個死到臨頭都未知

引用:
原帖由 joe_lo 於 2019-5-24 01:48 PM 發表
華為遭 SD Association 從成員中除名,手機連 microSD 都無得再用!

https://cdn.hk01.com/media/images/2833680/org/e0d2ae0bde865bfb8565c24f30dc2ae9.jpg

華為遲早得nano card用

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E6%95%B8%E7%A2%BC%E7%94 ...
512GB要 SD卡做乜?

家陣真係好有羣魔亂舞既感覺, 老美一搖幌子, 成班爪牙就撲哂出嚟; 其實講左咁耐, 老美話華為危害通訊安全既證據, 究竟攞得出來未ga...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]