• 瀏覽: 35,013
  • 回覆: 390
  • 追帖: 1
+20
好彩華為一早己經自家開發咗NM咭姐

引用:
原帖由 joe_lo 於 2019-5-24 01:48 PM 發表
華為遭 SD Association 從成員中除名,手機連 microSD 都無得再用!

https://cdn.hk01.com/media/images/2833680/org/e0d2ae0bde865bfb8565c24f30dc2ae9.jpg

華為遲早得nano card用

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E6%95%B8%E7%A2%BC%E7%94 ...

轉左用NM啦
SD留返黎自己打飛機啦

依家睇返華為
原來一早佈好晒局
邊d係人邊d係鬼依單野浮晒出黎
邊間封殺以後大6就開放發展邊樣
反正走左班冇肉食低產增美資
真心勁

引用:
原帖由 tomickwan 於 2019-5-24 02:01 PM 發表
收到風英國準備出手, 下一部機唔可以 DISPLAY 同輸入英文
台灣跟手唔俾華為機輸出繁體中文

華為自己用緊 NM 卡 , 你五知咩 ?

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2019-5-24 01:50 PM 發表

華為d機已經256,512G, 你仲插SD咭把鬼咩?

行動支持一下華為
我用緊Mate 20 pro 256g, 都冇用SD卡

NM超微記憶卡可以直接使用在既有nano-SIM卡卡槽上,這樣的設計減少額外記憶卡卡槽設計空間,將能讓智慧型手機有更多額外空間可被利用。

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2019-5-24 01:58 PM 發表
不如執佐佢開過第2間好過啦
你又知他們無進行中?

失禁

最新江湖消息 / 洞悉市場熱話 / 論科技華為新NM記憶卡有幾勁?三大要點你要知!
2018-10-22 - by 18 Hall

全球手機出貨量名列全球第三的華為,前日推出全新的旗艦手機型號Mate 20系列,其中除了3鏡頭設定備受關注外,其首次發布的全新Memory Card NM(Nano Memory)卡亦受大眾注目。事關該卡打破過去15年的micro SD記憶卡規格,成為一個獨立的新標準。
究竟NM卡有幾勁?它的功能規格是什麼?拾捌堂一一為大家說明。
一.體積大幅減少記憶卡的體積正逐漸趨向迷你,而NM卡的體積是目前普及的記憶卡中比較小的。NM卡體積比現有micro SD記憶卡細約45%,與 Nano SIM 卡的大小完全一樣。
二.直接置於SIM卡卡槽華為為讓加大屏幕面積,同時確保內部配置空間充足,今次Mate 20系列提供可在 SIM 卡槽中放入記憶卡NM。以一前一後的方式將NM卡及SIM卡置於SIM卡卡槽位置,令原來為一卡雙號而設,預留給第二 SIM卡的空間,可以放入NM卡,令手機本身有更多空間添置更多硬件設備。

三.傳輸速度大大提升目前的Micro SD,一般的傳輸速度皆在30MB/s左右,而華為今次演示的NM卡,卡容量有256GB之餘,傳輸速度更高達 90MB/s,相比坊間顯示手機配置的Micro SD,傳送速度大幅提升!

引用:
原帖由 maoleitau 於 2019-5-24 02:07 PM 發表

ARM 8華為一早買斷使用權, 而且新架構利用RISC-V可以取代運算功能, open GL又可以取代當中圖像功能. 有什麼問題 ? 台積電用什麼理由拒絕 ?
要有理由既咩,唔做你生意就係理由

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-24 02:04 PM 發表
係ar, 先達都話唔幫華為貼保護貼
新機己經有,唔洗貼

笑L死我啦,禁SD卡都要J?禁佢用lightning接口咪開埋香檳

唔知幾時又到電力協會話唔比華為用電呢?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]