• 瀏覽: 3,248
  • 回覆: 66
+3
任正非:我們永遠需要美國芯片 我們不會去排斥美國

任正非:我們不會輕易狹隘地排除美國芯片,要共同成長,但是如果出現供應困難的時候,我們有備份。我們在“和平時期”都是一半來自美國芯片,一半來自華為,我們不能孤立于世界。

”我們永遠需要美國芯片,如果審批完了以後,我們還是要購買它,賣給它,我們不光是買它的,也可能會賣給它,會使它更先進,因此我們不會去排斥美國,這是狹隘的。”

任總咁衰架,早兩日先搞到愛國人士自信爆棚話有能力自研封殺番美帝芯片咋喎

新聞來源連結:
https://finance.ifeng.com/c/7mqogjufPlY

而家好清楚,邊便係霸權主義同排斥主義。 反中狗原來最支持美國霸權同排斥主義

如果係真的話
他真係笑死人

請睇埋上文下理

😂任總係團結民主黨資金來源!

研發自己晶片, 保障行業供應鏈, 係一種底線思維;
對外開放巿場, 促進國與國間的相互合作, 係全球經濟一體化O既趨勢...

樓主用一種幼稚思維來分析,
感覺真係出嚟搞笑~~~
最抵死係,
佢好似當正自己係西人咁自豪...
以為反中, 自己就係西人~~~

華為又大大巴咁打落去貿易戰度
引用:
原帖由 萊迪西亞 於 2019-5-24 11:53 AM 發表
任正非:我們永遠需要美國芯片 我們不會去排斥美國

任正非:我們不會輕易狹隘地排除美國芯片,要共同成長,但是如果出現供應困難的時候,我們有備份。我們在“和平時期”都是一半來自美國芯片,一半來自華為,我們不能孤立于世界。

”我們永遠需要美國芯片,如果審批完了以後,我們還是要購買它,賣給它,我們不光是買它的,也可能會賣給它,會使它更先進,因此我們不會去排斥美國 ...

人地而家話無本事自研嗎...

點都好過d反中白痴,咩都未識仲學人話獨立,中國唔比呢d白痴獨立都係係左佢地好,一陣唔係比人笑死就餓死...

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-5-24 11:55 AM 發表
請睇埋上文下理
對於有任務在身嘅走狗嚟講, 斷章取義混淆視聽正正才是佢哋嘅目的呢

人哋琴日用咗幾個分身都推唔到呢個 POST,你懂的。
引用:
原帖由 ibm1 於 2019-5-24 11:59 AM 發表
對外開放巿場, 促進國與國間的相互合作, 係全球經濟一體化O既趨勢...

感覺真係出嚟搞笑~~~
最抵死係,
以為反中, 自己就係西人~~~ ...

對華為來說,這是艱難的階段,但同時也是個蛻變升級的階段~

面對美國作為霸權國家利用國家機器都無法打倒的華為,其在世界上的影響力將會扶搖直上,成為世界上最頂級的科技公司~

引用:
原帖由 ibm1 於 2019-5-24 11:59 AM 發表

感覺真係出嚟搞笑~~~
最抵死係,
以為反中, 自己就係西人~~~ ...
佢已經是冇腦西人一個啦。

晶片商唔賣貨畀大陸,中國人唔會坐喺度等死,自己研發,大陸勝在人口多,多人用就有本錢研發再先進技術。
新科技要賣科技賺錢去做研發,冇咗大陸條水,進展一定慢咗,此消彼長,中國一定唔係輸家。

引用:
原帖由 ka626168 於 2019-5-24 12:04 PM 發表
對華為來說,這是艱難的階段,但同時也是個蛻變升級的階段~

面對美國作為霸權國家利用國家機器都無法打倒的華為,其在世界上的影響力將會扶搖直上,成為世界上最頂級的科技公司~ ...
我敢講, 最後事情O既發展無想像中咁差...
最後, 華為供應鏈唔會斷... 美企為左生存...
最後總有渠道出貨俾華為...
政治影響唔定... 法律隙唔定...
總之... 過一排又會發展...
世界改變得沒有想像中咁大~~~

老人痴呆症,與侵侵半斤八兩

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]