• 瀏覽: 12,230
  • 回覆: 99
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 yc0688 於 2019-5-24 02:03 AM 發表

討論需要議題,例如特朗普被人暗殺關我叉事,反正美國總統被暗殺了四個,死多個了無所謂,華為生死我幫佢唔到,但是分析下總可以吧,柴米油鹽值得講嗎? ...
哦!咁我認為華為並無招架能力,任呀任生點吹。連中共都係想拖延,爭取時間。我當你係國企都好,其實全部中國人都係急功近利,基本功欠奉。人地就係睇死你點勁點勁都好,無靈魂。成撚日想去買,偷,搶。人地家陣就係唔准賣,唔得偷,唔敢搶。莫講話什麼基台,什麼根,什麼手機,人地一句唔賣高端晶片,唔賣授權,你就 戇鳩鳩企係到,乜都唔洗做。唔信?放長雙眼喇。樓主唔洗我洋奴,走狗。我黑頭髮,黑眼珠,黃皮膚,話係外國人都無人信。但事實歸事實,呢次比人打蛇打七吋,我都買定花生睇下維尼點撚樣捉佢盤大棋。

引用:
原帖由 丁頁口吾川頁 於 2019-5-24 01:00 AM 發表
十幾年前讀CCNP已經學ipv6... IETF幾時變左中國機構?五毛打飛機打到上腦
我連回佢地都廢事。。由佢地hihi 啦

引用:
原帖由 cp2677 於 2019-5-24 01:56 AM 發表
其實樓主咁緊張華為做乜鳩呢?日日講,佢生?佢死?關人乜事?佢發達,我又無份,佢死,我又唔痛。我係一個消費者,性價比高我就用。佢收皮,我就買第二個品牌囉! ...
5毛一個帖。。開新帖1蚊。。搵餐飯食姐

子華有句名言。。若要人不知。。唔好太低B

引用:
原帖由 cp2677 於 2019-5-24 02:28 AM 發表

哦!咁我認為華為並無招架能力,任呀任生點吹。連中共都係想拖延,爭取時間。我當你係國企都好,其實全部中國人都係急功近利,基本功欠奉。人地就係睇死你點勁點勁都好,無靈魂。成撚日想去買,偷,搶。人地家陣就係唔准賣,唔得偷,唔敢搶。莫講話什麼基台,什麼根,什麼手機,人地一句唔賣高端晶片,唔賣授權,你就 戇鳩鳩企係到,乜都唔洗做。唔信?放長雙眼喇。樓主唔洗我洋奴,走狗。我黑頭髮,黑眼珠,黃皮膚,話係 ...
師兄。。微軟玩理禁Windows就好睇羅。。然後出外既Linux rh unix都話要理大陸。。甘就一起發動病毒攻擊大陸。。去問聯想羅os2黎用啦

引用:
原帖由 luckyman12388 於 2019-5-24 02:04 AM 發表

。。。。。。
呢位師兄有專業知識都要品學兼容。
對人粗魯即表現自己學識還未到家。
樓主係希望有人出面解讀,並不希望爭論。
小弟出文都系希望有高人出文指正。
樓主要表揚 IT 能量. 係好意尼嘅。
用中文解讀,我都有點困難。

。。。。。。 ...
你比幾錢我地解釋你聽呢?
係當我地D牌唔值錢?
又想愉學技術呀?

自己睇書啦

現在如果有小米騰訊聯想或其他中國的科技公司的股票好睇路了😱😱😱😱😱

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-5-23 09:48 PM 發表
也就是說全球互聯網都在美國軍方的控制下,明白了嗎?
互聯網的通訊協定 TCP/IP 也是由美國軍方開放出來的。

引用:
原帖由 ultra 於 2019-5-24 03:25 AM 發表

師兄。。微軟玩理禁Windows就好睇羅。。然後出外既Linux rh unix都話要理大陸。。甘就一起發動病毒攻擊大陸。。去問聯想羅os2黎用啦
現在大陸很多商用的 windows client 重用緊 XP,  不過後台吾係 windows server, 比較難 hack

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-5-23 11:15 PM 發表

先國內後境外。
厲害

引用:
原帖由 yc0688 於 23/5/2019 21:40 發表
中國建了IPV6就把美國半導體霸權徹底推翻了,什麼安卓os和蘋果os,都是扯淡的,華為鴻蒙os開放原代碼給全世界,美國的晶片就去吃屎吧。
樓主,資訊真係錯喎,係咪啲微信群嘅轉寄訊息嚟?

IPv4 同 IPv6 都係互聯網協定,但唔係中國研發。

同中國有關嘅最多都只係 IPv9,但可能廿年後都唔會用得到,亦未必做到國際標準。

反而,量子通訊(不能被竊聽通訊),中國嘅研發就位於前列;另外北斗都係比美國嘅 GPS 更先進(當然遲人幾十年發展梗係好)。

引用:
原帖由 ultra 於 2019-5-24 03:27 AM 發表

你比幾錢我地解釋你聽呢?
係當我地D牌唔值錢?
又想愉學技術呀?

自己睇書啦
。。。。。
Are you still in computer science, and we can discuss in English. .
......

引用:
原帖由 luckyman12388 於 2019-5-24 05:45 AM 發表

。。。。。
Are you still in computer science, and we can discuss in English. .
......
我都想係讀緊書。。唅

唔好以為打2句英文我會彩你。

引用:
原帖由 kkhello 於 2019-5-24 04:35 AM 發表

現在大陸很多商用的 windows client 重用緊 XP,  不過後台吾係 windows server, 比較難 hack
橫店大陸十部著十部都係老番。。禁Q晒佢仲好

引用:
原帖由 x747x 於 2019-5-24 05:24 AM 發表

樓主,資訊真係錯喎,係咪啲微信群嘅轉寄訊息嚟?

IPv4 同 IPv6 都係互聯網協定,但唔係中國研發。

同中國有關嘅最多都只係 IPv9,但可能廿年後都唔會用得到,亦未必做到國際標準。

反而,量子通訊(不能被竊聽通訊),中國嘅研發就位於前列;另外北斗都係比美國嘅 GPS 更先進(當然遲人幾十年發展梗係好)。 ...
。。。。。。

師兄對電腦真有認識。。。佩服。
Are you serious with IPv9****?

It was not a joke.

。。。。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]