• 瀏覽: 12,198
  • 回覆: 99
  • 追帖: 3
dunno

引用:
原帖由 hkfish 於 2019-5-24 12:07 AM 發表

做得咁明顯 唔怪得知被人打壓啦
關乎國家安全沒有辦法。

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-5-23 09:40 PM 發表
中國建了IPV6就把美國半導體霸權徹底推翻了,什麼安卓os和蘋果os,都是扯淡的,華為鴻蒙os開放原代碼給全世界,美國的晶片就去吃屎吧。
。。。。。。

師兄支持國家係中國人民應有責任。。。

IP address 係唔難明白。
IPv4. 與  IPv6 嘅結構及通訊連接係專業知識。業外人係聽極都唔會明白。 IT 界學人都要小心講。。。架係自己刁嘅。

IPv6 被早于2008年已套入www.Beijing2008.cn.
IPV4 的 IP address 早已差不多已滿額,即系吾夠用。
但. IPv6 功能超利害更可容超大數量。

早期網用的 IPv4 結構與 IPv6 結構初時未可共通連接,但近期已有妀善。

近代手機及網略硬件都己套入 IPv6 架格。Facebook, Twitter 等等都打算全部轉用 IPv6, 因為將來的  AI, IoT 等等都要靠佢。。。而華為這方面発展比任何人都超前18 個月。中國的網略在套用最新技術比任何國家都好過。。。

領先全世界

。。。。。。

美國又要派多幾次戰艦去南海了。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 luckyman12388 於 2019-5-24 12:22 AM 發表

。。。。。。

師兄支持國家係中國人民應有責任。。。

IP address 係唔難明白。
IPv4. 與  IPv6 嘅結構及通訊連接係專業知識。業外人係聽極都唔會明白。 IT 界學人都要小心講。。。架係自己刁嘅。

IPv6 被早于2008年已套入www.Beijing2008.cn.
IPV4 的 IP address 早已差不多已滿額,即系吾夠用。
但. IPv6 功 ...
IPV6服務器所有權是誰?難道不是中國?

引用:
原帖由 丁頁口吾川頁 於 2019-5-24 01:00 AM 發表
十幾年前讀CCNP已經學ipv6... IETF幾時變左中國機構?五毛打飛機打到上腦
學個屁呀,IPV6是一部超大的根服務器,中國投資建的。

咁都打到飛機
BTW,好似唔係好關鄰國事喎

唔識。
只要打柒佢老尾就得啦!

直接用雪人計劃好了,總之中國也建了總根服務器,在互聯網使用上另開分店了,能不能兼容不知道,反正是對抗美帝用的。

唉,一知半解就咪鬼開po 鳩吹啦,又一個🐷隊友嘅典範

引用:
原帖由 yc0688 於 2019-5-24 01:03 AM 發表

學個屁呀,IPV6是一部超大的根服務器,中國投資建的。
證明你只識個屁... 真係教你都嫌嘥時間

其實樓主咁緊張華為做乜鳩呢?日日講,佢生?佢死?關人乜事?佢發達,我又無份,佢死,我又唔痛。我係一個消費者,性價比高我就用。佢收皮,我就買第二個品牌囉!

引用:
原帖由 cp2677 於 2019-5-24 01:56 AM 發表
其實樓主咁緊張華為做乜鳩呢?日日講,佢生?佢死?關人乜事?佢發達,我又無份,佢死,我又唔痛。我係一個消費者,性價比高我就用。佢收皮,我就買第二個品牌囉! ...
討論需要議題,例如特朗普被人暗殺關我叉事,反正美國總統被暗殺了四個,死多個了無所謂,華為生死我幫佢唔到,但是分析下總可以吧,柴米油鹽值得講嗎?

引用:
原帖由 丁頁口吾川頁 於 2019-5-24 01:32 AM 發表

證明你只識個屁... 真係教你都嫌嘥時間
。。。。。。
呢位師兄有專業知識都要品學兼容。
對人粗魯即表現自己學識還未到家。
樓主係希望有人出面解讀,並不希望爭論。
小弟出文都系希望有高人出文指正。
樓主要表揚 IT 能量. 係好意尼嘅。
用中文解讀,我都有點困難。

。。。。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]