• 瀏覽: 40,022
  • 回覆: 638
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 禁言先生 於 2019-5-24 10:22 AM 發表

是但啦,咁唔鐘意移民美國,或者做難民去德國,呢度係中國,你身份証有寫架
身份証有寫中國係中文字定英文字寫?

我入去講english會吾會加價?

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 白銀城 於 2019-5-24 12:38 PM 發表

身份証有寫中國係中文字定英文字寫?
中華人民共和國香港特別行政區
中文

引用:
原帖由 哈哈嘿嘿 於 2019-5-24 10:09 AM 發表

咁請教你違左邊條法?
犯法0既定義係違反法律某一條條文
咁究竟邊條條文
請指教 ...
只要稅局才可徵稅!
仲有佢寫有問題可就問領事,
有無領事同意?
整張橫額話屙屎唔出搵呢間跌打得唔得?

德國分析了華為的設備與原始碼,並沒有發現後門,反倒是美國思科的通訊設備,發現了10幾個後門。美國之所以要卯起來打華為,阻礙華為5G的普及,其實是為了確保美國將來的情報來源。美國政府一直在利用現有4G設備的後門監視他國政府與反對派,如果5G由華為的設備搶下市佔率,由於華為通訊設備幾乎沒有弱點可入侵,美國將喪失重要的搜集情報方式。美國是作賊喊抓賊。

引用:
原帖由 30678426 於 2019-5-24 01:27 PM 發表
on 9 到笑
條L樣只係想博宣傳
佢近排生意吾多好,咪宣傳吓囉,學九人寫大字報,甘簡單個字都寫能錯,學乜能野人撐呀,可想而知佢D跌打掂吾吾掂。

引用:
原帖由 姣婆四 於 2019-5-24 01:23 PM 發表

只要稅局才可徵稅!
仲有佢寫有問題可就問領事,
有無領事同意?
整張橫額話屙屎唔出搵呢間跌打得唔得?
咁佢講收稅犯左邊條法例?
邊條法例唔可以比佢講收關稅?
一講收「關稅」兩個字就犯法?

咁叫美藉人士有問題去問領事
唔係好合理咩?
任何人去到人地國家遇到問題都可以去自己國家領事館求助同詢問
咁叫美藉人士去領事館問又犯邊條法例?
請指教

不如你直接引條法例比大家一齊研究

做漢奸 ng 犯法 ,自訂收翻譯費25%費犯法............奇聞

呢間醫館,身處無幾多人知道的地舖,攪咩美國客[徵稅],講穿了就是廣告!難道要求每個人查他們有無綠卡?硬膠到極點

攪L錯?標題美國"游"客?游水客?唉,個東莞佬細時吾讀書,戇鳩鳩寫錯字柒到核爆

引用:
原帖由 家中清涼的盡頭 於 2019-5-24 03:17 PM 發表

低能,有鬼佬睇咩,反而想睇跌打既香港人會唔幫襯囉,原來店主係支那族
東莞佬

有骨氣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]