• 瀏覽: 39,992
  • 回覆: 638
  • 追帖: 1
+5
真的漢子!

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-5-23 09:18 PM 發表

慈雲山醫館橫額稱向美遊客加收「關稅」 律師指或違法 - 雅虎香港

https://yns.page.link/PtZKY
可悲!
內文連邊個大律師都無講你都要quote,仲要係話“可能”添咋。

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-23 02:43 PM 發表
反正唔會有美國人睇跌打,表個態姐 

都唔一定,近年好多外國人對中醫好有興趣,菲比斯話攞金牌都靠佢,我諗佢掛得橫額可能真係有鬼佬幫襯過佢。

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-5-23 02:38 PM 發表
呢位慈雲山跌打師傅果然非常愛祖國,
居然在自己跌打館大門口出動掛大橫額撐中國+向美國客「徵稅」????
系佢醫館睇跌打的美國佬要加徵「大額關稅」????
真的嗎?????
真的會有美國鬼佬去你爛鬼慈雲山跌打佬醫館睇跌打嗎???
但被好多網民話佢已經犯左法要告9佢?????
你覺得佢有無犯法呢????
定係痴線??????
on 7 9嗎??????:smile_41 ...
急不及侍表明狗奴才身份…

引用:
原帖由 sohotabc 於 2019-5-23 02:45 PM 發表

係咪涉及歧視呢
美國現在已經歧視華人啦!美國佬做咁多虧種族歧視的事又唔見你出聲,老人家係度表達愛國情懷你就係度吠

其實呢個跌打佬多9魚,有幾多鬼佬會去睇佢。擺明係博上報。

引用:
原帖由 海邊羔羊 於 2019-5-23 22:12 發表
其實呢個跌打佬多9魚,有幾多鬼佬會去睇佢。擺明係博上報。
博入大灣區開分館,先在港向黨交心。

痴撚線

引用:
原帖由 $navyseals 於 2019-5-23 09:40 PM 發表

中國唔識收你美狗入境稅嗎?傻仔!
甘你估下邊度多D?

等待跌打師傅出第2個banner寫:
「美國人與狗不得入內」。

引用:
原帖由 任展鑾. 於 2019-5-23 10:07 PM 發表

42. Discriminatory advertisements(1)
It is unlawful to publish or cause to be published an advertisement which indicates, or might reasonably be understood as indicating, an intention by a person ...
But is charging a foreigner with a higher rate of tax be categorised as discriminatory advertisement? I dont think so la. Although his advertisement is not neccessarily and stupid, he hasnt offend the law.

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]