• 瀏覽: 8,113
  • 回覆: 121
  • 追帖: 1
+5
引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2019-5-23 02:22 PM 發表
其實win mobile死左之後,真係想試新野
十年用左 An 機,就算有 update都係果D,有D悶,希望華為有D 創新既 platform
China add oil

如果可以把握呢個機遇, 改變老尾嘅 壟斷 地位, 咁樣就真係非常值得!

引用:
原帖由 benho118 於 2019-5-23 03:09 PM 發表
其實而家最最擔心係美國佬迫台積電唔好幫華為代工麒麟芯片。希望喺喱段時間中芯國際生生性性,比到料出嚟就好啦。到時睇你美國佬半導體業點死。 ...
台積電如果唔加工麒麟晶片,佢自己都會立即死,你話佢會唔會以自己的生死存亡去響應美國五時花六時變的指令?

中美角力轉淚點,不是貿易戰⋯⋯應該是華為為首的中美科技戰,中方和能撐得住,下半世紀不超美也能平起平坐

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2019-5-23 03:50 PM 發表

其實google play 就算有幾百萬個APP, 真正用家常用的都可能不到10000個, 好多根本諗都唔會諗去下載的, 華為新系統歐洲只要搆惦幾樣就可以, 地圖,  free email, 瀏覽器, 雲端, 通訊app手遊和youtube 就夠,youtube新系統用不到App版, 可以用web 版就可以, Android 和IOS 都用了差不多10幾20年, 其實好多人都覺得悶了, ...
個人認為,
華為如果想喺歐洲攪手機,
唔應該 SELL 華為 CLOUD,
直頭喺歐洲搞一個本土 CLOUD,
甚至同佢地本土第三方 CLOUD SERVICE 合作...
以反 GOOGLE 為主題...
咁應該仲好賣...

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-5-23 02:30 PM 發表
os都事小, 現在最大鍋係斷晒所有供應商. 

世界上, 無一間大公司, 有能力靠自己生產晒所有零件. 

所以華為面林的題好很大,  全世界的供應商做美國跟尾狗. 

就算華為倒下, 也是名留青史的.  全世界之力, 去打壓一間民企.  ...
民乜企,國企就國企嗱!

Android 都係免費先多人用,兩三年到佔據市場,華為一樣可以

引用:
原帖由 chi03003 於 2019-5-23 04:03 PM 發表

以前無大陸咪一樣得。吹大啲啦
真好笑,無大陸,你依家一部50寸電視仲賣緊幾萬一部,onX

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2019-5-23 02:22 PM 發表
其實win mobile死左之後,真係想試新野
十年用左 An 機,就算有 update都係果D,有D悶,希望華為有D 創新既 platform
我都會換

引用:
原帖由 BillyWonghkgz 於 2019-5-23 04:01 PM 發表

呢樣真,各國都會發展自己糸統,但要多人用才有數據改善,V7就是有Q仔用戶支持才壯大!
中國市場咁大,如果個系統好用,又有政策支持,完全可以生存發大和淘寶,V7同一道理,這次主要真的看華為實力如何。如果成功傻侵放這把火,會燒到an系統重傷

華為新作業系統,與大陸網民自殺人數,及花生薯片價,有高相關系數的

引用:
原帖由 chi03003 於 2019-5-23 04:03 PM 發表

以前無大陸咪一樣得。吹大啲啦
以前無冷氣, 無冷氣交通工具, 無智能手機咪一樣得, 現在無這些你的日子過得嗎 ?
以前無寛頻上網咪一樣得, 現在叫你用56K上網, 你得嗎 ?

引用:
原帖由 funguy0815 於 2019-5-23 03:44 PM 發表

點睇都知華為係政府ga la.. 一個國家打一間公司...有無可能..背後無大陸支持..一早死咗la..
嚴格說華為是屬於中國十四億人民的,他是中華民族的一張名片,受到全中國人民的支撐,試問世界上有哪一間公司可以像華為那樣被全國人民呵護和愛戴?

一直打飛機好正

期待!一定買! P30PRO USER  可能係mate30試用

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]