• 瀏覽: 3,111
  • 回覆: 59
今時今日香港打工一族變晒質⋯⋯⋯又要求人工高假期多⋯⋯⋯又唔洗敬業樂業工作態度⋯⋯⋯

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1505760/

引入外勞就話搶你哋飯碗要絕食自殺咁滯,做得多又嘈冇時間食飯你哋究竟想點撚樣呀?
引用:
原帖由 hktick1 於 2019-5-23 12:59 AM 發表
今時今日打工一族變晒質⋯⋯⋯又要求人工高假期多⋯⋯⋯又唔洗敬業樂業工作態度⋯⋯⋯

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1505760/

係囉係囉
學下香土班鍵盤戰士咪好囉
個個月入5,6萬又在家工作

引用:
原帖由 雙標1899 於 2019-5-23 02:02 PM 發表
係囉係囉
乜5,6萬甘高架⋯⋯⋯

忙不等於低賤. 

人工反應是高上的. 

首先應引入白車收費

係囉!好似我哋美國咁一打電話叫救傷車就最低消費一千美金起,如果入到急症室就最低消費二千美金起,所以冇錢就唔好亂咁叫嘞,咁咪搞到一但收到call就幾部救傷車即刻飛車入嚟搶人。
引用:
原帖由 三級警司 於 2019-5-23 01:04 AM 發表
首先應引入白車收費

引用:
原帖由 今生何求 於 2019-5-23 02:09 PM 發表
   係囉!好似我哋美國咁一打電話叫救傷車就最低消費一千美金起,如果入到急症室就最低消費二千美金起,所以冇錢就唔好亂咁叫嘞,咁咪搞到一但收到call就幾部救傷車即刻飛車入嚟搶人。  ...
後面有成班律師追救護車

引用:
原帖由 雙標1899 於 2019-5-23 14:02 發表
係囉係囉
美金?

引用:
原帖由 今生何求 於 2019-5-23 02:09 PM 發表
   係囉!好似我哋美國咁一打電話叫救傷車就最低消費一千美金起,如果入到急症室就最低消費二千美金起,所以冇錢就唔好亂咁叫嘞,咁咪搞到一但收到call就幾部救傷車即刻飛車入嚟搶人。  ...
今時今日特區政府其身不正知法犯法都可以做高官點會有資格服衆⋯⋯⋯

人工高乜叉呀?唔使供樓俾間接稅地慘黨咩?

你係唔喺兜個彎笑撚梗我哋大美國知法犯法嘅官員呀?
引用:
原帖由 hktick1 於 2019-5-23 01:14 AM 發表

今時今日特區政府其身不正知法犯法都可以做高官點會有資格服衆⋯⋯⋯

引用:
原帖由 hktick1 於 2019-5-23 01:59 PM 發表
今時今日香港打工一族變晒質⋯⋯⋯又要求人工高假期多⋯⋯⋯又唔洗敬業樂業工作態度⋯⋯⋯

新聞來源連結:
http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1505760/ ...
一年八十萬cases,三千救護員,三人-隊,每隊一年做八百個cases.
當你每週五日工,-日做3個cases,是否太多?

所以當年我考到都無入班囉!

引用:
原帖由 今生何求 於 2019-5-23 02:01 PM 發表
   引入外勞就話搶你哋飯碗要絕食自殺咁滯,做得多又嘈冇時間食飯你哋究竟想點撚樣呀?  
救護又唔同醫護

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]