• 瀏覽: 4,004
  • 回覆: 35
兩條友在保釋期間,逃走到德國,其他的所謂戰友,已經入獄,而且向法官救請,以為不會再犯!

當初性黃的,打着違法達義,大聲叫衝!到最後竟然自己走路!

最怪一點是,為何是躲在德國,而不是美國呢?不要忘記,德國只有提供三年的難民身份,三年後又甚麼樣呢?過去的民運人事,都是逃去美國!為何他們有分別?

種種奇怪事情,有可能是:
根本美國人不把他們當做難民,就算大漢奸去美國,都唔俾面,證明佢地都是用完即棄的衛生巾!

而且,香港的所為戰友都自身難保!難怪佢地又要威又怕做監犯!

三年後又點呢?

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-5-23 10:03 AM 發表
兩條友在保釋期間,逃走到德國,其他的所謂戰友,已經入獄,而且向法官救請,以為不會再犯!

最怪一點是,為何是躲在德國,而不是美國呢?不要忘記,德國只有提供三年的難民身份,三年後又甚麼樣呢?過去的民運人事,都是逃去美國!為何他們有分別?

根本美國人不把他們當做難民,就算大漢奸去美國,都唔俾面,證明佢地都是用完即棄 ...
佢哋係德國等逃犯條例成功通過,叻仔!
毫無疑問美國唔要呢兩件垃圾啦!要得幾多呀?瞓到成街都係!

引用:
原帖由 SandyBB1995_2 於 2019-5-23 10:03 AM 發表

根本美國人不把他們當做難民,就算大漢奸去美國,都唔俾面,證明佢地都是用完即棄 ...
德國高招, 留三件卒仔在身邊使喚, 他日有機會向中國賣個人情, 只要中國肯俾多啲生意德仔做, 佢地即刻掟返三件卒仔返來香港受審
不過, 呢三件唔值錢, 最終都係要淪落德國批薯仔

根本係兩個暴動份子,講到政治迫害做難民真係引人發笑.

坐都係幾年。走佬就一世。兩條友到底諗乜㗎?

引用:
原帖由 ShakingJack 於 2019-5-23 10:51 AM 發表
外國名牌大學收左佢地啦,佢地考入外國大學可能性係零.
反中可以入外國大學,畢業可入籍,又可以收錢開反中演講會.

最搞笑嘅係黃台仰條友仲同逃犯條例扯上關係,話咩如果佢在香港就會被引導返大陸,唔通d德國人咁容易氹?

引用:
原帖由 unsx 於 2019-5-23 10:59 AM 發表

外國名牌大學收左佢地啦,佢地考入外國大學可能性係零.
反中可以入外國大學,畢業可入籍,又可以收錢開反中演講會.
真啲嗎?

德國難民要學 guten 撻, 撻到才能容入社會, 可能只是踏腳石,  三年都無心學撻, 目標是大英,大美。

引用:
原帖由 ShakingJack 於 2019-5-23 10:51 AM 發表
最後會唔會變成無國籍人士呢?到時兩條友仔就好麻煩

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-5-23 11:23 AM 發表

最後會唔會變成無國籍人士呢?到時兩條友仔就好麻煩
時代不同咗。唔可以隨便褫奪國籍。

犯了罪又唔想承擔~~攞!

引用:
原帖由 ShakingJack 於 2019-5-23 11:29 AM 發表

時代不同咗。唔可以隨便褫奪國籍。
但人嘅本質無變

潛逃可以揾國際刑警幫手,三年後捉佢哋返嚟

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-5-23 11:44 AM 發表

但人嘅本質無變
國家、國籍係政治嘢。同人嘅本質無一定關係。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]