• 瀏覽: 13,939
  • 回覆: 129
  • 追帖: 1
阿爺頂得住既,當年六四後被尾角帶隊全世界制裁打壓,之後,大陸又咪高速發展。係有料既你點都壓不住。

引用:
原帖由 香港三少 於 2019-5-23 08:59 AM 發表
唔明白中國點解唔還擊,等什麼呢?
對美國呢啲損人八百,自損一千嘅技倆有乜好還擊?問題係邊條傻佬會走出黎幫美國分擔損失,似乎都係英國日本呢啲契弟,台灣最苯柒,分果小小,自己就實大大鑊咁仆街,對台灣佬黎講,最好就係學歐洲佬咁等執死雞,不過可能佢自己都唔想

台狗新聞!

小二,嚟多碟花生。

引用:
原帖由 人之初大大 於 2019-5-23 07:49 AM 發表
好可惜,美國係真痴,非打仗狀況竟可走到呢種情度
即係話美國願意為此打仗

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-5-23 08:07 AM 發表

就返習總個程度嘛!
睇黎你係生活響井底 你e d雜禾重程度又應該係咁上下。 比地面人類智商低左一大截。係應該要就下。

美國唔做嘢 = 已無能力阻礙中國發展 贏了
美國做嘢 = 美國害怕了 又贏
總之深圳河北面個國家點都贏

引用:
原帖由 WPGLY 於 2019-5-23 07:07 AM 發表

跟國家法例叫做受嚴密控制?咁請問中國邊間公司邊個人唔受政府嚴密控制?
咁即係五十步笑百步,吾好話中國公司受政府控制,全世界公司及組織原來都被美國控制

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-5-23 07:56 AM 發表

咁樣比較唔公平,舉世皆知中共係獨裁政權,政府嚴密監控係理所當然。
今次未比世界知美國幾咁獨裁,不過大把人覺得都係洋腸香D

引用:
原帖由 30678426 於 2019-5-23 06:17 AM 發表
就在美國商務部將中國華為及其 70 家旗下子公司列入「實體限制名單」,限制美國企業在未經許可的情況下,不准出售相關產品給予華為及其子公司之後,目前美國半導體業界以及網路及軟體大廠 Google 皆興起禁止供貨潮,陸續開始停止服務及供貨給與華為。而根據《科技新報》獨家掌握的消息,國際固態技術協會 (J...

連制訂國際標準組織的協會都沒法進去,空有一堆專利只會簡單設計,無法大量製造

真 ...
自誇兩三年也追不到,又俾人再踢番入井底了,哈哈哈。

等睇任生話無問題,一切正常,口交部都收埋嗲。

點解無一個其他國家出聲,話聲援中國華為嘅?

引用:
原帖由 笑到最後 於 2019-5-23 09:16 AM 發表
阿爺頂得住既,當年六四後被尾角帶隊全世界制裁打壓,之後,大陸又咪高速發展。係有料既你點都壓不住。
喺井入面由零開始,自煮研發建立超級科技大國,加油呱呱~加油呱呱~

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-23 06:40 AM 發表
證明美國企業、組織都受政府嚴密控制  
中國一直幻想不是事實..........現在給的難題很好......無論結果如何........最少都死個明明白白.....!!
很多中國人一直抱有幻想...........不明白獨立自主的科技的重要.....!!
尤其聯想公司那群豬腦......應該明白世界沒有什麼狗屁公義.....!!

引用:
原帖由 30678426 於 2019-5-23 06:17 AM 發表
就在美國商務部將中國華為及其 70 家旗下子公司列入「實體限制名單」,限制美國企業在未經許可的情況下,不准出售相關產品給予華為及其子公司之後,目前美國半導體業界以及網路及軟體大廠 Google 皆興起禁止供貨潮,陸續開始停止服務及供貨給與華為。而根據《科技新報》獨家掌握的消息,國際固態技術協會 (J...

連制訂國際標準組織的協會都沒法進去,空有一堆專利只會簡單設計,無法大量製造

真 ...
對任總要有信心一定有反擊你睇