• 瀏覽: 46,019
  • 回覆: 335
  • 追帖: 1
+19
引用:
原帖由 wtfbro 於 2019-5-23 01:41 AM 發表

垃圾冇上市股。。。否則ifc又好墟冚
你同華為比,垃圾非你莫屬。

特朗普團隊呢個時候一定狂買晶片股,因為好快又話談判成功,晶片股狂升,呢d技倆從來都係小市民蝕錢,大戶(特朗普)賺錢,特朗普嘅收入就係咁賺翻嚟,當然需要中國高官配合,齊齊塭大錢

隨 nandflash 國產化順利 現金固態硬碟 價格大跌 對廣大消費者是好事 對長期壟斷市場炒賣半導體的資本家 是壞事 一如房產

擠牙膏發展進入未路

唔係噃....某知名資深反中時事評論員蕭某話....華為因被禁而損失咗嘅手機市場份額會被其他手機商食咗, 晶片商一樣有生意, 唔會有事嘅.......

引用:
原帖由 tcmchan 於 2019-5-23 08:05 AM 發表
佢老美嘅下一個打擊目標會唔會係小米呢?
可能是重工類的徐工集團。

支持侵侵繼續發功

引用:
原帖由 zamora 於 2019-5-23 08:20 AM 發表
唔係噃....某知名資深反中時事評論員蕭某話....華為因被禁而損失咗嘅手機市場份額會被其他手機商食咗, 晶片商一樣有生意, 唔會有事嘅.......
老燒而家重用緊三叔手機唔知同華為手機嘅分別

引用:
原帖由 白雲2014 於 2019-5-23 07:58 AM 發表
今天美國政治對華裔限制 可能引發另一波回國潮

中國政府將加大財政扶持國內產業發展

侵侵 挑起國際 半導體 鏈分裂
中國很多經濟政策是增加經濟長遠發展的。

某些人士刻意將世界末日論同貿易戰混合欺騙港女或全球女士財色

強國只要攪到老尾內啌商家佬同正棍自然迫特狼普下台

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-5-23 08:35 AM 發表

中國很多經濟政策是增加經濟長遠發展的。

某些人士刻意將世界末日論同貿易戰混合欺騙港女或全球女士財色
話甚麼世界末日現在混合貿易戰

七傷拳,傷華為皮毛先自殘身體!

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-5-23 08:36 AM 發表

話甚麼世界末日現在混合貿易戰
傳銷有問題產品,

大家都死,傻侵害全球。

老美自食其果 !

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]