• 瀏覽: 6,876
  • 回覆: 72
  • 追帖: 2
侵侵點解突然窮追猛打華為
寧願犧牲13億中國人市場
削弱美國公司市場佔有率同盈利
就算引致大量公司破產都在所不惜

因為佢知道現階段無論如何都好難削弱同打擊到google同埋蘋果
因為佢哋壟斷咗ios同android
照咁樣發展只可以由得佢繼續壯大佢哋嘅實力
就算中國突然之間推出自己嘅系統 都未必會被市場接受
但侵侵 強硬式欺負中國企業
必定會引起中國人同仇敵愾嘅心情
中國人一定會支持自己本土企業
呢個時候中國推出自己系統
就算唔係盡善盡美,但啲人都會心甘情願接受
等返三,五年 華為系統越做越好
價廉物美 咁android同i o s 就會開始萎縮
華為同埋其它中國手機品牌旋風式壟斷手機市場
同時間中國亦都有理由 打壓美國漁農業
令到佢哋先由漁農業 公司破產數目大增
慢慢去到高科技產業沒落
咁先可以真正削弱美國實力

侵侵呢盤棋行得好好
加油!!!!!

國小時:「媽,我長大不要嫁了!我要待在妳的身邊!」
國中時:「媽,我會和妳住在一起!」  
高中時:「媽,我會常回來看妳的。」  
大學時:「媽,有空常來看我啊!」
嫁人後:「媽,沒事別來找我啊!」
同時間,中國短時間雖然用唔到蘋果同 Android,中國電話銷量會下降
但美國同時間都會失去中國市場
細企業破產必然
大企業亦都因為冇咗中國企業而盈利急劇下降
股民同基金經理都會同時間 由美股退場
資金撤離美股
中國減少持有美債
同時間打擊美元

美國霸權沒落 應該就係呢三五年內發生

侵侵一定有睇港產片

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2019-5-23 12:19 AM 發表
侵侵點解突然窮追猛打華為
寧願犧牲13億中國人市場
削弱美國公司市場佔有率同盈利
就算引致大量公司破產都在所不惜

因為佢知道現階段無論如何都好難削弱同打擊到google同埋蘋果
因為佢哋壟斷咗ios同android
照咁樣發展只可以由得佢繼續壯大佢哋嘅實力
就算中國突然之間推出自己嘅系統 都未必會被市場接受
但侵侵 強硬式欺負中國企業
必定會引起中國人同仇敵愾嘅心情
中國人一定會支持自己本土企 ...
得就一早做佐啦,乜都順手得來咪瀬晒嘢囉,無思想自由,層層監控,個個步步營,為何來創意呀,晒Q氣

中國有漢奸
美國有美奸

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2019-5-23 01:24 AM 發表

得就一早做佐啦,乜都順手得來咪瀬晒嘢囉,無思想自由,層層監控,個個步步營,為何來創意呀,晒Q氣
無思想無自由
你被洗腦真係好嚴重
去過中國旅遊咁多次
接觸咁多唔同中國人
從來感受唔到佢地無思想無自由
相反係班西毛
佢地真係無思想咁盲目反中
人講乜佢講乜
俾人拉左先自爆自己係弱智

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2019-5-23 08:28 AM 發表

無思想無自由
你被洗腦真係好嚴重
去過中國旅遊咁多次
接觸咁多唔同中國人
從來感受唔到佢地無思想無自由
相反係班西毛
佢地真係無思想咁盲目反中
人講乜佢講乜
俾人拉左先自爆自己係弱智 ...
咁Q有自由,有創意就乜都做到啦,返大6叫雞就有創意招招攞命

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2019-5-23 12:26 AM 發表
同時間,中國短時間雖然用唔到蘋果同 Android,中國電話銷量會下降
但美國同時間都會失去中國市場
細企業破產必然
大企業亦都因為冇咗中國企業而盈利急劇下降
股民同基金經理都會同時間 由美股退場
資金撤離美股
中國減少持有美債
同時間打擊美元

美國霸權沒落 應該就係呢三五年內發生 ...
美國晶片相關公司同高科技產業股價開始冧

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2019-5-23 10:56 AM 發表

咁Q有自由,有創意就乜都做到啦,返大6叫雞就有創意招招攞命
你要訪問下點解咁多反中俾人拉左之後自爆自己係弱智

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2019-5-23 01:13 PM 發表

你要訪問下點解咁多反中俾人拉左之後自爆自己係弱智
盲撐獨裁欺壓人民咁仲弱智啦

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2019-5-23 01:20 PM 發表

盲撐獨裁欺壓人民咁仲弱智啦
但佢哋無自認喎,唔同熱愛民主人士慌死人唔知佢哋弱智喎,咁係咪越弱智越民主?

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-23 01:53 PM 發表

但佢哋無自認喎,唔同熱愛民主人士慌死人唔知佢哋弱智喎,咁係咪越弱智越民主?
撐獨裁就係咁嘅水平,寫句嘢都唔通順,仲唔係弱智

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2019-5-23 01:57 PM 發表

撐獨裁就係咁嘅水平,寫句嘢都唔通順,仲唔係弱智
通唔通順係讀寫能力,與弱智無關
唔通周圍講自己弱智係正常?
你係咪暗示佢哋講大話?

引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-23 02:03 PM 發表

通唔通順係讀寫能力,與弱智無關
唔通周圍講自己弱智係正常?
你係咪暗示佢哋講大話?
咁都無關真弱智

覺得樓主分析的好有道理

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]