• 瀏覽: 16,320
  • 回覆: 173
  • 追帖: 2
+4
引用:
原帖由 赤共 於 2019-5-23 09:23 PM 發表
代表美國正義,對付一個共產假共邪惡政權,就係要以彼之道還施彼身
咁點解你唔反轉諗呢?外國人的屁眼真是香的嗎?

引用:
原帖由 無極獅子座 於 2019-5-23 08:57 PM 發表
由美國不斷派兵打中東國家開始就唔係好東西,不斷借機攞中東豐富資源,再挑起內戰,就係唔想佢地過份強大。
中國2025無疑對美國係一個極大威脅,所以就算背負信譽危機都要拖跨中國,奈何香港仲有班傻仔以為自己看透世事咁要美國打贏中國,佢地真係未聽過國破家亡呢4個字。 ...
果班港狗好明顯想仿效當年鴉片戰爭之後做洋人政治買辦,以高等華人自居,但人地當你係狗都不如

侵侵初期係Twitter 都係好隱晦地表示對權力集中的國家表示欣賞,當初係通俄門之初,大把人睇住佢,佢話過如無必要唔會撓過國會用總統行政命令,個時我覺得好心驚,狼子野心太明顯。幾個月前通過垮境逮捕孟晚舟,用到政府高官係周圍各國宣傳唔好用華為,用到無絕招就用行政命令,呢個國家仲有法治可言嗎?

引用:
原帖由 邊際流星 於 2019-5-22 10:34 PM 發表
在與中國圍繞貿易及國家安全的鬥爭中,美國政府有很多合情合理的抱怨,也有各種武器可以用來索償。然而這並不意味著就應該無所不用其極。

我認為這件事對美國最大的危害是,美國企業商業信用的破產,以及由此引發的全世界對美國壟斷企業的警惕。

中國很早以前對此做出的佈局,被證明是正確的,那麼其他國家也會有樣學樣。例如在手機領域引入非google系生態,降低美國公司的統治力。

這對美國產業優勢的 ...
好明顯, 你係大陸耐, 唔知民主世界係點, 特朗普點王帝? 明年又要一人一票選, 又唔係終身制, 又日日人人可以叫特朗普下台, 咁都叫王帝, 咁二世祖習近平係咩?

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-5-23 09:41 PM 發表

好明顯, 你係大陸耐, 唔知民主世界係點, 特朗普點王帝? 明年又要一人一票選, 又唔係終身制, 又日日人人可以叫特朗普下台, 咁都叫王帝, 咁二世祖習近平係咩? ...
一人一票?又米係操縱選票?你無睇通俄門?

引用:
原帖由 拉屎圍家私 於 2019-5-22 10:53 PM 發表
看看過去西德,日本,台灣被制裁的例子....

以及過去正值顛峰與科技創新的HTC如何被美國活生生的霸凌.....等等例子

可悲的是....

有些人因為討厭中,反中,仇中.....

就將美國與川普惡劣的行為合理化....還加上好棒棒.....

卻不知對自己周遭影響有多大....

實在可悲.... ...
x2

一個可以係二戰一夜之間動員過千萬人參軍個國家。
一個可以係人民反戰情況下進行越南戰爭 伊拉克戰爭個國家

又點會係個民主國家。係民主,早就嘈到做唔到啦。

引用:
原帖由 城市民工 於 2019-5-23 09:43 PM 發表

一人一票?又米係操縱選票?你無睇通俄門?
咁佢終身制? 要俄羅斯幫, 就即係自己獨裁唔到啦, 睇下二世祖習近平

共賊黨專制殺人放火,滅賊共好正常

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-5-22 10:44 PM 發表
對付共產黨同中華人民共和國並唔需要講信用,或仁義道德
所謂以其人之道還自其人之身

再這,對付中華人民共和國呢種專制國家,用專制方法係最適合的。

呢D就叫貫徹標準,統一標準 , 剃人頭者,人亦剃其頭也

美帝是做得很好的。 這樣才能徹底消滅共產黨同中華人民共和國 ...
閣下語言充分展現咗一位道貌岸然嘅屎忽鬼係如何強詞奪理,死雞撐飯蓋嘅!請繼續,等越來越多嘅人欣賞一下“漢奸走狗”嘅真我風采

一間華為就K0了美國

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-5-22 10:44 PM 發表
對付共產黨同中華人民共和國並唔需要講信用,或仁義道德
所謂以其人之道還自其人之身

再這,對付中華人民共和國呢種專制國家,用專制方法係最適合的。

呢D就叫貫徹標準,統一標準 , 剃人頭者,人亦剃其頭也

美帝是做得很好的。 這樣才能徹底消滅共產黨同中華人民共和國 ...
香港智將同你講言論自由?
成日話中共/政府打壓言論,
大家睇完下面幅圖係咪笑爆嘴??

附件

pls.jpg(204.45 KB)

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-5-22 11:40 PM 發表
你們吃草去吧, 一定很好看
香港智將同你講言論自由?
成日話中共/政府打壓言論,
大家睇完下面幅圖係咪笑爆嘴??

woo woo yeah yeah yeah

附件

pls.jpg(204.45 KB)