• 瀏覽: 16,328
  • 回覆: 173
  • 追帖: 2
+4
由一個有竊聽盟國記錄嘅國家指責別國民營企業唔安全,要出動國家機器抹黑,仲要指使其他相關國家加入抵制,成件事根本係發神經。

引用:
原帖由 麻醉 於 2019-5-23 08:18 PM 發表
對中國共產黨、梗係要誰大誰惡誰正確、浸浸好嘢💪💪💪
弱智果然是無極限的

引用:
原帖由 akoko 於 2019-5-23 08:59 PM 發表

這個世界上沒有人比你下賤了
滅祖忘宗,你還會當他是人嗎?

美國的民主和中國共産政權其實一樣,只是名稱和手法不同,中國是保護人民主意,美國係無為而治。

引用:
原帖由 拉屎圍家私 於 2019-5-23 10:48 PM 發表

你的意思是 一人一票  
總票數落後的  特朗普當選
總票數多的 希拉里 落選的
一人一票選舉方式 ???

美國是 選舉人制度
是間接的 總統選舉 !!!

美國不是 台灣 或者 烏克蘭  這種 一人一票直接選總統 !

英法德都不是  一人一票直接選舉

看看英國首相如何選舉吧,
讓FT中文網告訴你 吧!  
看來英國也不是犯黃口中的真普選啊 ...
英美國咁係唔係民主國家? 政府係唔係人民選出?

中共政府既不是人民投票選出, 又是終身獨裁制。係唔係?

美國有自由神像。

我淨係覺得唔知點解美國總統個人權力大得咁緊要,好似佢話乜就乜, 又話三權分立?又話權力制衡? 有話乜嘢監察? 好似乜嘢都唔使經國會咁嘅

美國根本係黑社會,恐怖國家!

國內冇人反對佢封殺華為。

引用:
原帖由 mancheonghoho 於 2019-5-23 09:06 PM 發表
侵政府想點就點,美國無人玩「司法覆核」既?
侵政府大x晒㗎,有強國公司搵尾國律師控告尾國政府,轉頭就搵個理由話個律師唔合資格,之後再用莫須有罪名禁示尾國公司同呢間強國公司做生意,今時今日,惡到咁都得!

柒普又擺華為上貿戰,跟住佢行d國家又柒L咗!

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-5-22 10:44 PM 發表
對付共產黨同中華人民共和國並唔需要講信用,或仁義道德
所謂以其人之道還自其人之身

再這,對付中華人民共和國呢種專制國家,用專制方法係最適合的。

呢D就叫貫徹標準,統一標準 , 剃人頭者,人亦剃其頭也

美帝是做得很好的。 這樣才能徹底消滅共產黨同中華人民共和國 ...
你的說法和當日做了漢奸的汪精衛完全一模一樣。汪精衛主張在日本侵略者面前要和平,友好。當然東北三省都不是中國的了。
要救當時的中國就要消滅日本人的敵人共產黨。
所以當時中華民國南京政府就把和平反共建國放在青天白日旗上。
看到你的話我還以為是汪精衛再來。。。陳𤩹君在嗎?

引用:
原帖由 十大惡人 於 2019-5-24 03:58 AM 發表
美國的民主和中國共産政權其實一樣,只是名稱和手法不同,中國是保護人民主意,美國係無為而治。
睇返 廿二世紀殺人網絡, 乜都明晒

: 你以為你有得揀? 其實一齊都係管治既一種手腕 - 包括你既反抗行動

引用:
原帖由 邊際流星 於 2019-5-22 22:34 發表
在與中國圍繞貿易及國家安全的鬥爭中,美國政府有很多合情合理的抱怨,也有各種武器可以用來索償。然而這並不意味著就應該無所不用其極。

我認為這件事對美國最大的危害是,美國企業商業信用的破產,以及由此引發的全世界對美國壟斷企業的警惕。

中國很早以前對此做出的佈局,被證明是正確的,那麼其他國家也會有樣學樣。例如在手機領域引入非google系生態,降低美國公司的統治力。

這對美國產業優勢的 ...
支持華為。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-5-22 11:29 PM 發表
用邪惡的面目 消滅共產黨與中華人民共和國 是很合適的。

對付大奸大惡不必考慮仁義道德, 用再邪惡的方式也可以接受
可惜華為唔上市 有機會買靚位

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]