• 瀏覽: 61,490
  • 回覆: 567
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 Bongcaca 於 2019-5-22 08:09 PM 發表

能自己研發就唔駛一直要用ARM設計啦
話獨立果d, 會唔會整爛晒d野起過?
如果覺得得既,其實可以獨啦,等咩?

浸浸好野

引用:
原帖由 Bongcaca 於 2019-5-22 07:51 PM 發表
ARM 是送華為最后一程
次次都話最後一程,到底你去先定華為

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-5-22 07:53 PM 發表

例如呢?
到時連台積電都唔夠膽幫華為生產 CPU

引用:
原帖由 零式艦上戰鬥機 於 2019-5-22 08:21 PM 發表

到時連台積電都唔夠膽幫華為生產 CPU
手機銷售只係華為業務嘅兩成。
其他業務唔需要用7nm

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-5-22 08:05 PM 發表

果樣野仲唔係實物,只係一堆字符,等於有人俾錢讀英語課程,讀完間學校有冇得話收返?
你想得太天真!

引用:
原帖由 Bongcaca 於 2019-5-22 08:10 PM 發表

ARM是英國公司受英國規管
用緊就繼續用啦, 最多新U未必可以用, 但如果有合約, 技術又到手, 華為都理得你啦...

唔通華為或中國公司禁美國公司用佢地既專利,人地會唔用?如果咁玩,大家又聽,我諗全球都無新手機用了...

引用:
原帖由 草根股王 於 2019-5-22 08:23 PM 發表

9700902 同美帝鬥,死梗,只有咀炮最強

引用:
原帖由 Bongcaca 於 2019-5-22 08:09 PM 發表

能自己研發就唔駛一直要用ARM設計啦
係用ARM架構去研發,唔係授權左呢個架構就係一個成品的cpu

引用:
原帖由 mah49 於 2019-5-22 07:35 PM 發表
華為買ARM設計,
仲有一班白痴 以為自煮研發
唔清唔楚唔知華為其實買乜,又衝住出嚟柒!

每日柒幾次,真係正常變低B

Front End 根本唔係華為目的.

即係英國arm唔賣俾華為,但中國arm可以賣俾華為。
arm母公司醒,食盡英美中國3家茶禮。

哈哈,睇你華痿以後仲有冇自主研發芯片😂😂😂

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]