• 瀏覽: 61,554
  • 回覆: 567
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 sunnylo2007 於 2019-5-22 08:51 PM 發表

主導權絕對在日本手上吧。
同時英國政府都有辦法管,不過分別唔大,日本都係美國盟友

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-5-22 08:43 PM 發表

哦,美國司法部引渡孟小姐文件冇提出實質證據喎。
乜引渡文件就要有埋實質證據咩?實質證據唔係喺法庭度處理?

他日送中,都好似冇話引渡文件需要有實質證據喎,係嘛?

引用:
原帖由 胡姬爸爸 於 2019-5-22 09:12 PM 發表

ARM主要係授權,有幫人生產咩?呢d好似係代工做架喎。。
由台積電代工生產卦 !!

引用:
原帖由 allgoals 於 2019-5-22 09:15 PM 發表

同時英國政府都有辦法管,不過分別唔大,日本都係美國盟友
唔似盟友,似狗多d。

引用:
原帖由 零式艦上戰鬥機 於 2019-5-22 07:34 PM 發表
華為被美國封殺的危機進一步升級,英國廣播公司引述英國晶片公司ARM的內部文件指,公司已下令旗下員工暫停與華為的合作,以遵守美國對華為實施的禁令。ARM回應指,公司正遵守美國政府的所有規管。...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/20190522/720pix/1558519354_adcd.jpg

今次真係玩 L 完 ...
毒果真係玩撚完,作到無嘢好作

引用:
原帖由 Bongcaca 於 2019-5-22 07:55 PM 發表

這家公司只是負責日常中國區事務的營運管理,知識產權仍掌握在英國總公司手裡
但是有條款係基於原有專利之上在中國地區開發的專利是ARM中國的 而不是ARM

唔知班黃人知唔知中國係量子電腦龍頭呢?

引用:
原帖由 東方灰手背 於 2019-5-22 08:48 PM 發表

中肯D,係BBC㗎
https://www.bbc.com/news/technology-48363772
啲低水平嘅人係咁小蘋果,莫怪。

引用:
原帖由 singch789 於 2019-5-22 09:15 PM 發表

由台積電代工生產卦 !!
就係囉,甘乜野叫做唔幫你生產呀??根本生產果個都唔係ARM。

引用:
原帖由 Bongcaca 於 2019-5-22 08:10 PM 發表

ARM是英國公司受英國規管
你提左一個好好既要點

有一點我覺得奇怪

點解英國ARM要按美國指令行事?

傻的嗎,點解要自主研發

引用:
原帖由 good103 於 2019-5-22 07:42 PM 發表
華為已買左 ARM 架構永久授權,佢唔華為合都唔影響華為的使用權!
英國晶片公司 無權收回也無法律理據收回!
你賣樣野給人用左好耐仲有無權收返過樣野啊? ...
我地又點知永久授權當中有冇條款可以收回
其實除左中文網站,極少英文網站有講永久授權,而d英文網站都同中國有關,所以我對呢點有d懷疑

引用:
原帖由 清晨灰P圖 於 2019-5-22 09:13 PM 發表
公司有同事話要換手機,今次三叔蕷果大把生意。
叫佢換小米啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]