• 瀏覽: 40,516
  • 回覆: 344
+13
偉大嘅特總統佢真係喺街跌靚頭着地屈曲佢條頸吖!往我地各民主前線師兄日日出post出貼,出到精神分裂都冇糧出冇飯開。反而非洲民主兄弟乜都冇做就有豆有豬仲有龍蝦食!咁對我地香港D師兄弟好似唔係咁公平喎。如繼續玩貿易戰落去。我情願出夠post比張非洲咭我都唔要綠咭了,玩下手過多幾年係非州仲好添。

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-22 04:51 PM 發表
大陸賤骨頭,專欺負D農夫漁民豬肉佬
供慘黨,專蝦奴才奴隸,十三億七千萬,中國人,可幸我吾係!!哈哈!!

引用:
原帖由 ngblowwater-a1 於 2019-5-22 05:54 PM 發表
咁美國買多d中國貨, 等大陸交多d關稅咪補貼龍蝦
22萬億國債,好易就還晒,仲要係中國俾,簡直掂晒!  

引用:
原帖由 unico 於 2019-5-22 05:50 PM 發表

好,有平龍蝦食,金山橙、華盛頓蘋果、加洲提子通通大平賣
唔怪得老美要保持香港獨立既關稅地區,就係用黎幫老美消化呢D濕滯野,大陸人黎香港食咪即係曲線出口到中國大陸咯。

引用:
原帖由 炎夏笨拙的天才 於 2019-5-22 05:51 PM 發表

為何你咁不孝辱駡你老竇老母祖先係賤骨頭。
咪住!你又知佢祖係 mic? 而唔係mij

引用:
原帖由 amypat 於 2019-5-22 05:58 PM 發表

唔怪得老美要保持香港獨立既關稅地區,就係用黎幫老美消化呢D濕滯野,大陸人黎香港食咪即係曲線出口到中國大陸咯。
你慌無人走私返大陸,一定有人走波士頓龍蝦。

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-5-22 16:38 發表
中美貿易戰開打至今,對民生的影響逐漸浮現。美國緬因州的龍蝦業在關稅戰下,出口量大跌近84%。有當地漁民憂慮,家傳的龍蝦生意將在自己這一代沒落告終︰「我有一名8歲女兒,而我不希望把她帶到這個行業裏。」

批發商麥克尤恩(Shawn McEwen)的公司每年經手逾700萬磅龍蝦,他明言︰「包括我在內,所有緬因州的生意人都在向中國出口數以萬磅的貨物。但現在數量已跌至近乎零。」漁民努南(Cody Nuna ...
其實做生意好好地咪好!特飯桶攪咁多仲乜!

好食嘅嘢留番畀自己食啦

打殘美狗

引用:
原帖由 siuhung 於 2019-5-22 04:44 PM 發表
唔使驚,總統話可以補貼,並且把食物送去饑饉地區賑災。 
飢餓人民有龍蝦食了!

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-5-22 04:38 PM 發表
中美貿易戰開打至今,對民生的影響逐漸浮現。美國緬因州的龍蝦業在關稅戰下,出口量大跌近84%。有當地漁民憂慮,家傳的龍蝦生意將在自己這一代沒落告終︰「我有一名8歲女兒,而我不希望把她帶到這個行業裏。」

批發商麥克尤恩(Shawn McEwen)的公司每年經手逾700萬磅龍蝦,他明言︰「包括我在內,所有緬因州的生意人都在向中國出口數以萬磅的貨物。但現在數量已跌至近乎零。」漁民努南(Cody Nuna ...
識食,會揀澳洲龍蝦……啖啖肉,又爽甜……點會揀美國佬龍蝦?

引用:
原帖由 豬木屍吃河童 於 2019-5-22 04:47 PM 發表
磨菇侵可以用關稅錢收購再送去非洲比非洲人食龍蝦咪得囉
侵侵最緊要附送冰箱冷藏😂

快會有食肆做一蚊一隻龍蝦了

正刁民,為國家犧牲吓都唔得,最緊要你個傻總統有得出吓鏡,有得狗噏就得啦,關稅執唔少架,你唔知咩?

引用:
原帖由 封得我幾多 於 2019-5-22 05:15 PM 發表
記得叫大陸唔好入口車厘仔,舊年平左好多
已經從智利入口

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]