• 瀏覽: 40,559
  • 回覆: 344
+13
引用:
原帖由 香港偽民為患 於 2019-5-22 05:41 PM 發表

叫?邊個咁有代表性?
咪條三叔打手囉,今日好活躍!

美國又要傾銷去日本,日本人有福了。

小龍蝦食屎大

假龍蝦,波士頓龍蝦下價野

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-5-22 05:43 PM 發表

咪條三叔打手囉,今日好活躍!
難怪,蘋果同華為唔掂,佢係既得利益者

叫香港啲盲反全部買曬佢啦

美國國民逐漸見到侵侵講大話!!!!

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-5-22 04:38 PM 發表
中美貿易戰開打至今,對民生的影響逐漸浮現。美國緬因州的龍蝦業在關稅戰下,出口量大跌近84%。有當地漁民憂慮,家傳的龍蝦生意將在自己這一代沒落告終︰「我有一名8歲女兒,而我不希望把她帶到這個行業裏。」

批發商麥克尤恩(Shawn McEwen)的公司每年經手逾700萬磅龍蝦,他明言︰「包括我在內,所有緬因州的生意人都在向中國出口數以萬磅的貨物。但現在數量已跌至近乎零。」漁民努南(Cody Nuna ...
傻侵話係中國買關稅單O?

美國佬快齊心揸槍揸火箭炮起義推翻柒撚懵

唔洗錢,就過黎香港
比機會唔洗食大6嘢

引用:
原帖由 ken2431 於 2019-5-22 05:27 PM 發表
叫侵侵買晒D龍蝦啦!佢收咗成千億關稅,大把錢啦!
佢自己insider股票市場都賺唔少啦, 拎個零頭出黎都可以救晒全部大豆農民&龍蝦漁民

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-5-22 04:38 PM 發表
中美貿易戰開打至今,對民生的影響逐漸浮現。美國緬因州的龍蝦業在關稅戰下,出口量大跌近84%。有當地漁民憂慮,家傳的龍蝦生意將在自己這一代沒落告終︰「我有一名8歲女兒,而我不希望把她帶到這個行業裏。」

批發商麥克尤恩(Shawn McEwen)的公司每年經手逾700萬磅龍蝦,他明言︰「包括我在內,所有緬因州的生意人都在向中國出口數以萬磅的貨物。但現在數量已跌至近乎零。」漁民努南(Cody Nuna ...
休蝦期吧,過多幾年就冇事。

快D加澳洲關稅。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]