• 瀏覽: 40,510
  • 回覆: 344
+13
不得不考慮將公司遷離緬因州,搬到加拿大營運以避關稅。

美國又贏了

附件

20180806_69921cfd039bd272a01fB5FUAdRZmLf7.png(456.35 KB)

美國新福利會係每人每曰派一隻龍蝦。

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-22 04:51 PM 發表
大陸賤骨頭,專欺負D農夫漁民豬肉佬
大陸輸光輸淨, 那有錢食美國龍蝦, 美國豬肉, 同美國大豆.
睇來有排要勒緊褲頭.
美農有Trump 支持, 唔洗做又可以去站台, Trump 連任有望, 美國大勝!

日日食龍蝦都唔知幾疏肝

美國龍蝦出口中國大幅下降,美國國內市場龍蝦將和豬肉一樣,價格大幅下降。以後漢堡包夾龍蝦肉,才能消耗掉這些龍蝦~

引用:
原帖由 toledo 於 2019-5-22 04:40 PM 發表
美國商人個個心裡面

日日都D7廢侵全家

夜夜都咒廢侵仆街say
侵侵仲話佢自己好大機會連任

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-22 04:51 PM 發表
相信下次會搵老人家欺負
係咪好似呢班共產黨咁?

附件

a04a.jpg(56.77 KB)

1425947592.jpg(17.44 KB)

引用:
原帖由 siutatbo 於 2019-5-22 04:38 PM 發表
中美貿易戰開打至今,對民生的影響逐漸浮現。美國緬因州的龍蝦業在關稅戰下,出口量大跌近84%。有當地漁民憂慮,家傳的龍蝦生意將在自己這一代沒落告終︰「我有一名8歲女兒,而我不希望把她帶到這個行業裏。」

批發商麥克尤恩(Shawn McEwen)的公司每年經手逾700萬磅龍蝦,他明言︰「包括我在內,所有緬因州的生意人都在向中國出口數以萬磅的貨物。但現在數量已跌至近乎零。」漁民努南(Cody Nuna ...
吓……跟我理解的不同😂

特朗普是帶領美國人進入黑暗的魔。

天佑美國

我想起早幾年鈕西蘭地震,政府的震災食物包括龍蝦。

引用:
原帖由 胡亂禁訪笑死人 於 2019-5-22 04:56 PM 發表
龍蝦會驚無人買?  笑死人囉!
十年前左右,有個美國朋友話佢當地超市買無頭龍蝦,每隻5美金,後來銷路去大路就抄貴晒

美國佬幾幸福,又可以餐餐食龍蝦

漆普話,我買來自己食,仲援助窮人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]