• 瀏覽: 38,829
  • 回覆: 435
+5
中國華為俾特朗普搞到成為歷史

引用:
原帖由 emsdhong 於 2019-5-23 07:23 AM 發表
點解香港咁多智障...........真心認同教育失敗!
用返對面既思維
一係打手
一係蠢撚過委國同伊拉克班懵撚😀

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-5-23 07:42 AM 發表

因為呢啲世界品牌冇華為咁無恥囉。
佢哋呢啲公司嘅技術好多都係買返嚟㗎喎?

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-5-23 07:22 AM 發表

幫韓國嘅樂天報仇
天大笑話
1.  老美同樂天老細定韓國老細
2.
老美真係咁勁?  所謂的自由社會, 反而要控制公司同唔同另一間公司買.  只因自己D垃圾未開發到.  有時, 我真係懷疑老美變左共產國家, 大陸反而係自由社會...

引用:
原帖由 sammul0451 於 2019-5-23 07:41 AM 發表

你都傻既,有人話美國要"開發"稀土係好容易既事,只係唔想晒時間開發先買人地既
係?

中國有開採同生產嘅優勢,你美國有條毛!

到時美國由掘礦到提煉嘅成本,仲貴過直接同中國買,咁就搞笑嘍!

不過唔緊要,美國人俾得起呢啲錢,戰爭嘛,少少代價,抵俾啦!

引用:
原帖由 筒子章 於 2019-5-23 07:43 AM 發表
侵侵宜家龜縮收皮無聲出啦,驚鹵味晶片廠執笠,之前就也文也武,宜家驚到瀨尿,再出聲就禁重稀土,鹵味想做晶片都難晶片廠好快破產。
你錯啦 美國always win
好快侵侵會話已經取得完全既勝利
芯片整少左 稀土需求少左 咪唔撚洗驚你中國禁稀土
美國always win!

引用:
原帖由 vvoy 於 2019-5-22 03:56 PM 發表
樓主講到咁易
又唔見英國可以做到 ?
任何國家都可以做到,只要人工低就得

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-5-23 07:36 AM 發表
"華為5G技術真的領先全球嗎?

中國5G技術的優勢不在科技,5G標準是Qualcomm制定的。這個不多說,你們上網去查。

中國5G優勢在於戰略。而中國戰略美國無法複製。我簡單描述一下。

主要有3點

1 低價惡性競爭。這個不用我多說大家也明白。可以說,中國所有商品的優勢都是殺價。

2 國家資助。這和低價惡性競爭有直接關係。這也是美國所反對的,用國家資源參與自由貿易競爭, ...
原來
制定標準
就可以擁有技術

引用:
原帖由 Classico 於 2019-5-23 01:29 AM 發表

侵侵點到即止,唔洗親自出手,供應商會慢慢自己離棄華為,侵侵只出口嘴炮,已令大家做野,90日後就算侵侵收返,已經冇人敢同華為合作了
呢招高

引用:
原帖由 ilovenikita 於 2019-5-22 03:16 PM 發表
點解香港咁多死智障! XD
咪多得你囉

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2019-5-22 02:08 PM 發表
係人都知,自主硏發組裝機
中國自主硏發經驗豐富,奶粉、疫苗、溝油、種種令國家科技更先進領導世界。

引用:
原帖由 Classico 於 2019-5-22 01:24 PM 發表
雖然任正飛死撐,但所謂後備方案原來係靠台積電。5G方面,原來只係又一平價組裝嘅例子,如果華為5G項目一個唔小心有啲零件未落訂單,咁真係大鑊,侵侵出得呢招,我估好大機會有啲重要零件華為係未落order,100個零件,有一個最終訂唔到華為都要賠到pk。 ...
唉,又系你,上次咪講清楚比你知囉,真系教而不善

好在係6月1號 唔係4月1號

引用:
原帖由 sammul0451 於 2019-5-23 07:41 AM 發表

你都傻既,有人話美國要"開發"稀土係好容易既事,只係唔想晒時間開發先買人地既
美國搞得掂本土班環保撚再講
不過美帝獨裁起上黎都幾有極權風範
一個緊急狀態令 國會都會躝開😎

中國依家搞緊啲污染源 一早想限制出口 係班西人阻頭阻勢
依家有人打矛波 更加唔撚洗理侵侵同班傻鳩盟友😎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]