• 瀏覽: 38,827
  • 回覆: 435
+5
引用:
原帖由 cusooninhk 於 2019-5-23 06:50 AM 發表

樓主做邊行?
走狗漢奸!

引用:
原帖由 Classico 於 2019-5-22 01:24 PM 發表
雖然任正飛死撐,但所謂後備方案原來係靠台積電。5G方面,原來只係又一平價組裝嘅例子,如果華為5G項目一個唔小心有啲零件未落訂單,咁真係大鑊,侵侵出得呢招,我估好大機會有啲重要零件華為係未落order,100個零件,有一個最終訂唔到華為都要賠到pk。 ...
咁點解老美要傾一國之力去封殺一間組裝廠?

引用:
原帖由 Classico 於 2019-5-22 01:24 PM 發表
雖然任正飛死撐,但所謂後備方案原來係靠台積電。5G方面,原來只係又一平價組裝嘅例子,如果華為5G項目一個唔小心有啲零件未落訂單,咁真係大鑊,侵侵出得呢招,我估好大機會有啲重要零件華為係未落order,100個零件,有一個最終訂唔到華為都要賠到pk。 ...
你講得華為麒麟系晶片Kirin咁手版眼見功夫、咁簡單,何解台灣既台積電及HTC唔自己出返幾個用落自己牌既手機?  難道台灣人曉吹自己OEM代工生產有幾撚勁,但就醒唔起可以輕輕鬆鬆就砌出自己HTC既 chip?

HTC仲要摺埋賣盤? 何解HTC及台積電唔出自家CPU去取代Qualcomm 呢?  如你所言,只係彈指之間就組合元件成一粒自家晶片,你快啲話俾台灣既王雪紅知及郭台銘知,去出台灣人版權chip喇~

引用:
原帖由 商界長長主題 於 2019-5-23 07:06 AM 發表

香港好多漢奸,低能兒,所以一定要通過逃犯條例及基本法23條
師兄唔使太上心,笑下咪算囉

引用:
台積電只是替華為代工生產,華為出設計,台積電製造蕊片~

引用:
原帖由 施與受 於 2019-5-23 07:11 AM 發表

師兄唔使太上心,笑下咪算囉
🤝🤝

引用:
原帖由 阿努阿圖瓦圖 於 2019-5-23 07:08 AM 發表

走狗漢奸!
絕對係,而家係井底/白痴嗰隻。Haha.

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2019-5-23 06:56 AM 發表

講得好,美國簡直係邪魔國家!用國家去打壓一間私人企業。又一直無證無據!
DLLM,iPhone & Google 不停收集數據,又唔比中國企業收集數據。黑社會一樣!
如果世界唔團結抗衡,等天收! ...
樂天咪就係俾終國打壓咗啦
限韓令咁快就唔記得嗱
今朝君體又相同嚕

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-5-22 03:56 PM 發表

你都可以員我個名招搖撞騙 華為就進步到超越美國技術啦 成日話人抄 抄到比華為領先咁多 真係唔死都冇用
嘩,係喎,仲以為你精神分裂,原來有Dpoot guy

引用:
原帖由 QK13 於 2019-5-23 07:10 AM 發表

咁點解老美要傾一國之力去封殺一間組裝廠?
幫韓國嘅樂天報仇

點解香港咁多智障...........真心認同教育失敗!

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-5-23 07:18 AM 發表

樂天咪就係俾終國打壓咗啦
限韓令咁快就唔記得嗱
今朝君體又相同嚕
樂天做過D嘜野,真相報導哂!既然反中,又何必留响中國。樓主亦一樣,既然反中,去外國吧(但好多無能.....力無資格移民,haha)。

引用:
原帖由 Classico 於 2019-5-23 01:01 AM 發表

大陸禁左成個西方,但又坐享裝配西方成果嘅著數,西方看不過眼,收返比出去嘅野,其實好正常
你等天收...

引用:
原帖由 cusooninhk 於 2019-5-23 07:24 AM 發表

樂天做過D嘜野,真相報導哂!既然反中,又何必留响中國。樓主亦一樣,既然反中,去外國吧(但好多無能.....力無資格移民,haha)。
嘩痿做過啲乜嘢大家都知
俾人抵制係好自然嘅事
利申  無人反中 祗係反共
咁中意瀨就咪留喺香港啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]