• 瀏覽: 16,648
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
美國提升打壓力度後,中方開始不停hard sell 華為,都係唔想棄用導致破產姐。香港人係高度智慧生物識得分析只能係大陸用既手機買唔買得過,唔似d大陸仔咁人云亦云。

咁又真係好過毒果不能靠自己,要靠西們彼德

引用:
原帖由 masasa 於 2019-5-22 09:24 AM 發表
美國提升打壓力度後,中方開始不停hard sell 華為,都係唔想棄用導致破產姐。香港人係高度智慧生物識得分析只能係大陸用既手機買唔買得過,唔似d大陸仔咁人云亦云。 ...
香港低端人口

對第四產業不了解
對it 不了解
對華為盈利模式不了解

才以為華為唔掂

華為只係做 b2b, 收專利費
已是世界國家的gdp

引用:
原帖由 masasa 於 2019-5-22 09:24 AM 發表
美國提升打壓力度後,中方開始不停hard sell 華為,都係唔想棄用導致破產姐。香港人係高度智慧生物識得分析只能係大陸用既手機買唔買得過,唔似d大陸仔咁人云亦云。 ...
希望香港多D你依D人,先可以長期發展

目前的華為OS已經打通了手機、電腦、平板、電視、汽車、智能穿戴等產品,並將其統一成一個操作系統。華為OS還兼容全部的安卓應用和所有的Web應用,相關安卓應用在華為OS上重新編譯後,運行性能提升將超過60%。

好期待...

引用:
中國提升農產品關稅和少買美國豆,美政府雖然話有補貼,
但美國農民破產及自殺率大升..
真係有極大反差...

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-5-22 09:46 AM 發表

中國提升農產品關稅和少買美國豆,美政府雖然話有補貼,
但美國農民破產及自殺率大升..
真係有極大反差...
死是農民!

快6成嘅os, 極之期待,啲舊機都用得返晒,全球手機不死身,要買就買華為相機啦。

提示: 違規內容已被屏蔽
其實 OS 有幾難?
Android 本身都係基於公開免費 Linux 平台加強改進而建搭
點解 Android 佔市場大份?只因發展得早,包裝得好,一早搭上手機商裝為標準OS
其實而家市場已經有十個八個手機 OS, 但市佔率極低
但點解 IOS生存到?因為有一定萍果用家,無法不用IOS,有一定用家自然有人寫 app支持
華為 OS 應該亦會同樣建基在 Linux 平台之上,技術層面不會太難
如果講夠唔夠用家,中國十三億人,用家絕對容易遠超萍果 IOS
所以,華為點會因谷歌而需要愁爆?

唔係強大到甘呀

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-5-22 10:04 AM 發表

歐洲佬都告鳩沽狗壟斷,係港豬先死攬沽狗。
提告不等於告得入罰錢,班鬼佬係夾埋玩中國、玩華為,歐洲5G項目也是。所以唔睇好會完成合約。

引用:
原帖由 masasa 於 2019-5-22 10:21 AM 發表

提告不等於告得入罰錢,班鬼佬係夾埋玩中國、玩華為,歐洲5G項目也是。所以唔睇好會完成合約。
預載app以經罰咗幾十億歐元。

如果好似miui咁, 可以安去唔同牌子電話就好, 我實試

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]