• 瀏覽: 16,681
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 masasa 於 2019-5-22 10:21 AM 發表

提告不等於告得入罰錢,班鬼佬係夾埋玩中國、玩華為,歐洲5G項目也是。所以唔睇好會完成合約。
預載app以經罰咗幾十億歐元。

引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2019-5-22 10:19 AM 發表
其實 OS 有幾難?
Android 本身都係基於公開免費 Linux 平台加強改進而建搭
點解 Android 佔市場大份?只因發展得早,包裝得好,一早搭上手機商裝為標準OS
其實而家市場已經有十個八個手機 OS, 但市佔率極低
但點解 IOS生存到?因為有一定萍果用家,無法不用IOS,有一定用家自然有人寫 app支持
華為 OS 應該亦會同樣建基在 Linux 平台之上,技術層面不會 ...
安撞用家係冇忠誠度的,安撞係建基於開源的lunix,要寫個可跑APK的新OS冇大困難。Google play早已有代用品,如華為自家appgallery 同 葡萄牙 aptoide。
只是井蛙不知道。

引用:
原帖由 驚呀哩! 於 2019-5-22 10:39 AM 發表
咩傻西顧客會現兜兜比錢買件產品做beta tester
(做妹顧客?)
俾啲現有用戶試裝,自然有人試。
正如安撞出新版都會有特登裝。

?
引用:
原帖由 任正飛 於 2019-5-22 11:51 AM 發表
終共奴隸又抄襲人類知識產權!
開源的安撞係建基於開源的lunix

抄?

引用:
原帖由 POST76 於 2019-5-22 12:41 PM 發表

但用唔到 Gmail/ YouTube / Google Map呢三大 Google 皇牌,你唔好同我講轉用 yahoo/斗音/百度地圖
Youtube 係 google 嘅廣告機,點會禁,最多無預載?
百度地圖你用咗先笑都未遲。
大排人唔用Gmail。

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-22 01:04 PM 發表

賠晒d錢再講野,d手機無android服務,告到華為任總喊!
I phone都冇 google service 㗎。

引用:
原帖由 香江人 於 2019-5-22 05:34 PM 發表

吹得好大。

大陸以外國家,沒有人會刪除Android 轉用OS,刪除 Google 轉用百度。
你估i phone?
安撞用家忠誠度好低。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]