• 瀏覽: 16,678
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 泛到無品口自臭 於 2019-5-22 10:19 AM 發表
其實 OS 有幾難?
Android 本身都係基於公開免費 Linux 平台加強改進而建搭
點解 Android 佔市場大份?只因發展得早,包裝得好,一早搭上手機商裝為標準OS
其實而家市場已經有十個八個手機 OS, 但市佔率極低
但點解 IOS生存到?因為有一定萍果用家,無法不用IOS,有一定用家自然有人寫 app支持
華為 OS 應該亦會同樣建基在 Linux 平台之上,技術層面不會 ...
但用唔到 Gmail/ YouTube / Google Map呢三大 Google 皇牌,你唔好同我講轉用 yahoo/斗音/百度地圖

引用:
原帖由 masasa 於 2019-5-22 09:24 AM 發表
美國提升打壓力度後,中方開始不停hard sell 華為,都係唔想棄用導致破產姐。香港人係高度智慧生物識得分析只能係大陸用既手機買唔買得過,唔似d大陸仔咁人云亦云。 ...
儍仔,大陸電子生產技術已經係世界頂級,設計就唔係。
你查下三星蘋果手機D零件邊到做先啦。

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-22 12:51 PM 發表

比美國封殺,世界頂級都變垃圾
半年見真章,睇下邊個仲笑得出?

引用:
原帖由 masasa 於 2019-5-22 09:24 AM 發表
美國提升打壓力度後,中方開始不停hard sell 華為,都係唔想棄用導致破產姐。香港人係高度智慧生物識得分析只能係大陸用既手機買唔買得過,唔似d大陸仔咁人云亦云。 ...
你個世界真好,有:
日光,月光,嘯同水。
吊原來系個井。

引用:
原帖由 POST76 於 2019-5-22 12:41 PM 發表

但用唔到 Gmail/ YouTube / Google Map呢三大 Google 皇牌,你唔好同我講轉用 yahoo/斗音/百度地圖
Youtube 係 google 嘅廣告機,點會禁,最多無預載?
百度地圖你用咗先笑都未遲。
大排人唔用Gmail。

中華有為。

引用:
原帖由 sobel123 於 2019-5-22 12:05 PM 發表

最L慘人哋連狗都無當佢係, B52照樣演練飛到香港東400浬轟炸路線預演, 唔通啲聰明炸彈咁聰明可以淨係炸死啲中國人, 唔會炸到啲尾國人(自己幻想係果啲呢) !!!! ...
我一直認為反共是無問題,但作為中國人在中國地方反中(反中國人,反中國公司,反中國事物)就一定是白痴...

曾經有諗過呢d人係咪真係咁蠢或點解有咁蠢既人...

但其實他們不一定是蠢, 我想更多是因是先入為主或受人影響,一開始已經產生主觀偏見,就算往後有機會接觸到真實情況亦未必令佢地改觀, 不是因為佢地蠢,而係自尊問題不能接受自己作出過錯誤觀點...

(最近睇倚天,有些正派會有人對所謂邪派做正事而對邪派改觀,但有的到死一刻也不會改觀,因為接受自己蠢過錯過已經不易,仲要係錯左咁耐甚至係錯左一世...

引用:
原帖由 泛民之星陳盲刎 於 2019-5-22 12:57 PM 發表

Youtube 係 google 嘅廣告機,點會禁,最多無預載?
百度地圖你用咗先笑都未遲。
大排人唔用Gmail。
昨日download 左高德地圖 ,未知夠唔夠Google map 好。

你曬幾千元去搞自已麻煩?真係收檔。現在仲出新機只系散貨執笠準備

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-22 12:54 PM 發表

微軟都要死,華為偷扼拐騙憑乜?
憑有錢,可以用銀彈戰術強搶市佔率,有咗市佔率後軟件支援問題就唔再係問題,硬件又可以食自己,三年就可以三分天下,坐擁最小20億人市場。
或者未到嗰日,美國科技公司為保收入已經搬離美國。

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-22 01:04 PM 發表

賠晒d錢再講野,d手機無android服務,告到華為任總喊!
I phone都冇 google service 㗎。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]