• 瀏覽: 16,675
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 starbug 於 2019-5-22 12:12 PM 發表

咁又唔駛乜CFO,又唔關香唔香港人事。呢啲都係基本嘢嚟啫,econ 第二,三年,做小小功課都應該分析到喇,分分鐘d醒小小嘅師奶股神都睇得透。
咁香港人咁低端 做乜野要分析人地高端公司?

大到連蘋果冇左高通都唔得,華為竟然話冇問題,有人信?

引用:
原帖由 jfavejfave 於 2019-5-22 09:22 AM 發表
【華為危機●不斷更新】高層余承東透露:華為OS最快今年秋天推出市場

任正非說:「我們不能孤立於世界。」

(新增內容)美國封殺中國電訊設備生產商華為,不過美商務部周一發出了為期90日的「臨時許可證」,讓華為繼續向那些使用華為設備的美國公司提供服務至8月中,避免「斷貨」危機。華為創辦人任正非今日上午,在深圳華為總部接受國內多間媒體採訪。在訪問中,他直言:「美國『90天臨時執照 ...
老細真係老細,說話得體。值得支持。好,有新機幾千蚊買黎玩下。

引用:
原帖由 masasa 於 2019-5-22 09:24 AM 發表
美國提升打壓力度後,中方開始不停hard sell 華為,都係唔想棄用導致破產姐。香港人係高度智慧生物識得分析只能係大陸用既手機買唔買得過,唔似d大陸仔咁人云亦云。 ...
依定係美佬唔俾用華為. 唔hard Sell, 可以點做?

香港人係高度智慧生物, 一定知道要同大陸做生意, 也要同歐美日等等做生意.
我估計, 我地這類蟻民, 將來要買晒兩部手機出街.

引用:
原帖由 tataus 於 2019-5-22 12:14 PM 發表

你自己低端就吾好拖其他香港人落水

引用:
原帖由 tataus 於 2019-5-22 12:14 PM 發表

低唔低端都要搵食架, 日日大把濕9股評人都一樣要分析人地高端公司啦, 唔好睇小自己低端。

任正非自己全家都唔用就知係有幾好野

問個演戲既,當然乜都無問題啦

華為睇得比較遠,短期內有損失就必然,無謂長期比人叉住條頸做人。唔系是d做開美狗嘅人。

引用:
原帖由 cpapseller 於 2019-5-22 12:15 PM 發表
大到連蘋果冇左高通都唔得,華為竟然話冇問題,有人信?
本來無畏係好事, 但原來有人無畏係因為無知, 咁就

既然洗濕咗個頭, 撻過老尾商業秘密
不如索性派海狼+少林高僧+熊貓復仇者
夾哂所有高通高層家眷去中國, 交換商業秘密囉
如要做賊, 就請做最惡果種, 唔好咀邊船堅炮利,
真身成隻鷓鴣咁囉

引用:
原帖由 starbug 於 2019-5-22 12:24 PM 發表

低唔低端都要搵食架, 日日大把濕9股評人都一樣要分析人地高端公司啦, 唔好睇小自己低端。
揾食會輪到低端人?  華為養起成個香港都得啦。

正 新OS好期待 谷歌食史啦

引用:
原帖由 Khem917 於 2019-5-22 12:24 PM 發表

你自己低端就吾好拖其他香港人落水
係有"人" 一開始話香港人係低端。 咁佢咁勁咯 , 又係華為代表咁制。 咪同佢傾下 點樣先令佢口中 嘅 低端香港人向上 ,佢咁勁佢實知啦, 下屆華為接班人添。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]