• 瀏覽: 16,680
  • 回覆: 164
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 markchan720 於 2019-5-22 12:24 PM 發表
任正非自己全家都唔用就知係有幾好野
這正是華為贏蘋果的原因之一。知己知彼,清楚蘋果的優點缺點、市場情勢,結果華為樣樣都比蘋果優勝;相反,蘋果摸不透中國手機的改變,未能及時應對,市場漸漸被中國手機趕上。

中國人體會研究美國一切,美國自大自滿不知人家一日千里,如果蘋果克老大成日拿著華為機來玩,怎會被華為趕過?

Google又唔係免費, 少左華為呢個大客, 究竟邊個輸?

引用:
原帖由 光棍man 於 2019-5-22 02:34 PM 發表
“侵侵有勇有謀”
小朋友也只黃毛惡棍柒普是:“有柒無謀”。

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-5-22 02:01 PM 發表

之前出,會冇乜人理
而家出,就全球觸目😛
吹得好大。

大陸以外國家,沒有人會刪除Android 轉用OS,刪除 Google 轉用百度。

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-5-22 09:46 AM 發表

中國提升農產品關稅和少買美國豆,美政府雖然話有補貼,
但美國農民破產及自殺率大升..
真係有極大反差...
真?

引用:
原帖由 香江人 於 2019-5-22 05:34 PM 發表

吹得好大。

大陸以外國家,沒有人會刪除Android 轉用OS,刪除 Google 轉用百度。
你估i phone?
安撞用家忠誠度好低。

引用:
原帖由 starbug 於 2019-5-22 01:22 PM 發表

"人"哋唔係特別勁喎,正常見地咁喇,都話咗係基本嘢嚟啫,咁就話勁咁好多人都做得華為代表喇。
你唔明"人"哋就應該都做下功課先再講。咁做人就冇進步,唔低端都變低端喇。 ...
人地話 香港人係低端人喎,  你唔明人地嘅高端諗法係正常。 如果你係香港人,咁向佢口中 話知你嘅咁有sense /knowledge 都只係低端啦。

引用:
原帖由 tataus 於 2019-5-22 05:58 PM 發表

人地話 香港人係低端人喎,  你唔明人地嘅高端諗法係正常。 如果你係香港人,咁向佢口中 話知你嘅咁有sense /knowledge 都只係低端啦。
做人要面對現實,宜家香港人口係幾低端㗎,乜嘢前朝風采都冇晒,有乜好唔認。

引用:
原帖由 starbug 於 2019-5-22 06:17 PM 發表

做人要面對現實,宜家香港人口係幾低端㗎,乜嘢前朝風采都冇晒,有乜好唔認。
咁所以我咪請教佢囉 ,佢咁高端。

有新系統,一定支持。

引用:
原帖由 masasa 於 2019-5-22 10:21 AM 發表

提告不等於告得入罰錢,班鬼佬係夾埋玩中國、玩華為,歐洲5G項目也是。所以唔睇好會完成合約。
告 google喎,你明唔明你所引個貼up乜架?

還好,華為不是上市公司,華為虧損就是全體員工的虧損,真正的社會主義公司,抗打擊

不知道在吵什么?腦子有洞?作為一個消費者,多一種選擇,不好?最好再來十個八個好用的操作系統

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]