• 瀏覽: 22,982
  • 回覆: 206
  • 追帖: 2
+4
中美貿易戰蔓延至科技領域,美股受累。美國封殺華為,禁止美企與華為交易,預定90天後實施。與華為合作的美國晶片商股價周一大挫,亦拖累其他半導體公司,美股納指周一急跌1.5%。費城交易所半導體指數(PHLX Semiconductor Index)在5月瀉12%,為2008年金融海嘯以來,美國晶片股表現 ...

美國因強迫技術轉移議題,中國不肯就範,又唔知邊個黃6軍師教路,全面封殺華為,導致科技股價急跌,加上各大型零售商聯儲去信插7傻普,佢老尾又急急公布90日後實施,可見傻普身邊能人已經比佢炒得七七八八,得返D無乜料到嘅應聲蟲,如此朝令夕改,如果你糸美國商家佬,你會點諗?至於任總嘅對答,非常大方,取長補短,無一樣產品糸完美,我賣中菜,屋企人喜歡鋸扒,難道我吾可以去西餐廰?君不見許多仇中人仕,佢哋一樣成屋made in china難道佢哋又糸精神分裂?所以任生講得好,吾好咁狹隘,我有錢,用兩部手機,I phone同華為,難道又吾愛國?咁我屋企有日本車又有歐洲車,咪要拉去打靶?所以貧窮限制想像,如果覺得呢個地方吾適合自己,咪去第二度地方發展,人最慘系無能力又怨天尤人,嘅可憐亦可悲!

https://inews.hket.com/article/2354820/【華為被禁】美晶片股海嘯以來最傷%20美國齊食穀種!

引用:
原帖由 carrier12 於 2019-5-22 12:57 AM 發表
中美貿易戰蔓延至科技領域,美股受累。美國封殺華為,禁止美企與華為交易,預定90天後實施。與華為合作的美國晶片商股價周一大挫,亦拖累其他半導體公司,美股納指周一急跌1.5%。費城交易所半導體指數(PHLX Semiconductor Index)在5月瀉12%,為2008年金融海嘯以來,美國晶片股表現 ...

美國因強迫技術轉移議題,中國不肯就範,又唔知邊個黃6軍師教路,全面封殺華為,導致科技股 ...
柒兩鋪搞玩農產品,而家搞晶片

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2019-5-22 01:00 AM 發表

柒兩鋪搞玩農產品,而家搞晶片
佢真係帶領美國走向衰退

引用:
原帖由 枯燥無味 於 2019-5-22 01:07 AM 發表
師兄, 呢條link好啲
https://inews.hket.com/article/2354820/【華為被禁】美晶片股海嘯以來最傷 ...
Thx

引用:
原帖由 carrier12 於 2019-5-22 00:57 發表

美國因強迫技術轉移議題,中國不肯就範,又唔知邊個黃6軍師教路,全面封殺華為,導致科技股 ...
唔怪得之佢破產幾次,做野唔瞻前顧後,全馮一己好惡。

引用:
原帖由 willy222 於 2019-5-22 01:14 AM 發表

唔怪得之佢破產幾次,做野唔瞻前顧後,全馮一己好惡。
破產只糸手段同逃避責任,同呢D無口恥嘅小人做生意真糸吾會有好結果

引用:
原帖由 carrier12 於 2019-5-22 01:19 AM 發表

破產只糸手段同逃避責任,同呢D無口恥嘅小人做生意真糸吾會有好結果
所以一眾領緊狗糧嘅漢奸,真糸認清你哋主子真面目,講完吾算數,出爾反爾,已經糸柒兩鋪嘅型象

大陸廠都食食穀種

提示: 違規內容已被屏蔽
特柒普上任後一直都玩緊美國愚民... 先搞種族衝突, 然後就明益商家佬來懲罰窮人, 不斷向其他國家挑起糾紛及衝突來濫殺無辜平民百姓, 發動貿易戰來玩殘美國消費者同美國廠商... 牠果然係一隻習慣破產的人渣奸商, 誓要令美國人受苦才安樂, 投票比佢班愚民蠢人真係捉蟲有排受了...

引用:
原帖由 mah49 於 2019-5-22 01:23 AM 發表
你係咪領緊狗糧既大陸打字員
如果打字員有我咁嘅生活質素,做打字員又吾錯,你哋收狗糧個D有樓收租嗎?

引用:
原帖由 香港新時侯 於 2019-5-22 01:21 AM 發表
沒有華為,三星會取代晒佢個位置,晶片商絕對不會擔心。
吾好攪笑啦,三叔

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]